MediaWatch

Tegner forlader Charlie Hebdo

Efter terrorattentatet mod Charlie Hebdo kan avisens tegner Luz ikke genfinde glæden ved sit arbejde og stopper derfor.

Foto: Christophe Ena/AP/Polfoto/Arkiv

Tegneren bag forsiden af den første udgave af Charlie Hebdo efter terrorattentatet i januar, Luz, forlader Charlie Hebdo til september, fortæller han i et interview med det franske dagblad Libération.

"Du ved ikke længere, i hvilken Luz’ navn du udtaler dig. Ham, som er født den 7. januar 1972 eller ham, som blev født for Frankrig den 7. januar 2015,” siger Renald Luzie, som er Luz' borgerlige navn, til Libération.

I interviewet fortæller han, at attentatet har betydet, at han ikke længere finder glæde i den daglige nyhedsstrøm, som han kalder "små uvigtige begivenheder" sammenlignet med attentatet. Derudover er arbejdspresset på satiremagasinet blevet større, fordi fire af Charlie Hebdos tegnere blev slået ihjel under massakren. Siden har avisen haft svært ved at finde nye tegnere.

Luz overlevede attentatet på Charlie Hebdo 7. januar, fordi han sov over sig og derfor ikke var til stede, da de to gerningsmænd brød ind på magasinet og bla. dræbte de fire tegnere.

Mere fra MediaWatch

Tidligere Loud-direktør lancerer nyhedspodcast

Pengene til lanceringen af projektet er de tre måneders løn, som Rasmus Mark Pedersen fik efter at være blevet fyret fra det tidligere Radio Loud. Om et halvt år skal podcasten have økonomi til at ansætte flere medarbejdere.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs