MediaWatch

Nakskovs bychef forsøgte at ændre titel på tv-serie

For et par måneder siden forsøgte Nakskovs bychef uden held at overtale produktionsselskabet bag TV 2-serien 'På røven i Nakskov' til at ændre seriens titel. 

Nakskov Værft. | Foto: Martin Lehmann/Polfoto/Arkiv

Stod det til byen Nakskov var titlen på TV 2's dokumentarserie 'På røven i Nakskov' en noget anden.

Nakskovs bychef, Niels Halm, forsøgte for tre måneder siden at få ændret titlen på serien, hvis første afsnit ruller over skærmen i aften. Produktionsselskabet bag serien afviste dog ønsket, skriver Avisen.dk.

"At man vælger at kalde serien 'På røven i Nakskov', virker for mig både tendentiøst og ensidigt. Når man snakker så meget om Udkantsdanmark og om, hvordan sådanne udtryk kan stemple en landsdel, virker det meget uigennemtænkt. Desuden kan de samme typer, der medvirker, findes overalt i Danmark," siger Niels Halm til Avisen.dk.

Hos TV 2 siger redaktør Mikkel Dyrting, at programmet ikke handler om at nedgøre eller udstille nogen.

"Vi har valgt at filme i Nakskov, fordi faktum er, at Lolland er det sted, der har den største underklasse i Danmark," siger Mikkel Dyrting til Avisen.dk med henvisning til, at det ifølge AE-rådet er omkring 26 pct. af indbyggerne i kommunen, som tilhører underklassen.

Serien er derfor et portræt af de mennesker, der bliver kaldt underklassen, og ikke et portræt af Nakskov eller Lolland, siger han.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs