MediaWatch

Britisk toppolitiker:Regler om offentlighedens interesse er forældede

Formanden for de liberale demokrater, Nick Clegg, mener, at lovgivningen, der bruges for at afveje offentlighedens interesse i sager mod medier og reportere, bør opdateres.

Når en anklager skal tage stilling til, om der skal føres sager mod journalister, der handler om, hvorvidt oplysninger fra embedsmænd er i offentlighedens interesse eller ej, så beror afvejningen på lovgivning fra det 13. århundrede.

Det kalder på en opdatering, mener The Liberal Democrats leder Nick Clegg, skriver The Guardian.

”Jeg har længe været bekymret for, om landets love er klare nok, når det muligheden for at forsvare sig, når det gælder journalister, og andre der arbejder med informationer af offentlig interesse,” siger Nick Clegg ifølge The Guardian.

Storbritannien har i de seneste år set store medieskandaler omkring telefonhacking på den nu lukkede tabloidavis News of the World og bestikkelse af offentligt ansatte for oplysninger. I november blev den første journalist fra tabloidavisen dømt for at have bestukket en fængselsbetjent. Både journalisten og politimanden fik i sidste uge omstødt deres domme ved en appelret.

Sun-journalister også frikendt

I sagen om News of The World-reporteren, fængselsbetjenten og en tredje dømt havde retten i den første sag ifølge appelretten misledt juryen omkring, hvor alvorlig sagen mod de tiltalte var med udgangspunkt i den århundrede år gamle lov om embedsmisbrug. For nyligt blev fire journalister fra The Sun desuden frikendt i en årelang sag om betaling af embedsmænd.

Guardian vinder årelang retsstrid om Prins Charles-breve

The Sun-journalister frikendt for betaling af embedsmænd

Murdoch slipper for telefonhacking-retssag i USA

News of the World-redaktør løsladt efter fem måneder

Mere fra MediaWatch

Tidligere Loud-direktør lancerer nyhedspodcast

Pengene til lanceringen af projektet er de tre måneders løn, som Rasmus Mark Pedersen fik efter at være blevet fyret fra det tidligere Radio Loud. Om et halvt år skal podcasten have økonomi til at ansætte flere medarbejdere.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs