MediaWatch

Britisk toppolitiker:Regler om offentlighedens interesse er forældede

Formanden for de liberale demokrater, Nick Clegg, mener, at lovgivningen, der bruges for at afveje offentlighedens interesse i sager mod medier og reportere, bør opdateres.

Når en anklager skal tage stilling til, om der skal føres sager mod journalister, der handler om, hvorvidt oplysninger fra embedsmænd er i offentlighedens interesse eller ej, så beror afvejningen på lovgivning fra det 13. århundrede.

Det kalder på en opdatering, mener The Liberal Democrats leder Nick Clegg, skriver The Guardian.

”Jeg har længe været bekymret for, om landets love er klare nok, når det muligheden for at forsvare sig, når det gælder journalister, og andre der arbejder med informationer af offentlig interesse,” siger Nick Clegg ifølge The Guardian.

Storbritannien har i de seneste år set store medieskandaler omkring telefonhacking på den nu lukkede tabloidavis News of the World og bestikkelse af offentligt ansatte for oplysninger. I november blev den første journalist fra tabloidavisen dømt for at have bestukket en fængselsbetjent. Både journalisten og politimanden fik i sidste uge omstødt deres domme ved en appelret.

Sun-journalister også frikendt

I sagen om News of The World-reporteren, fængselsbetjenten og en tredje dømt havde retten i den første sag ifølge appelretten misledt juryen omkring, hvor alvorlig sagen mod de tiltalte var med udgangspunkt i den århundrede år gamle lov om embedsmisbrug. For nyligt blev fire journalister fra The Sun desuden frikendt i en årelang sag om betaling af embedsmænd.

Guardian vinder årelang retsstrid om Prins Charles-breve

The Sun-journalister frikendt for betaling af embedsmænd

Murdoch slipper for telefonhacking-retssag i USA

News of the World-redaktør løsladt efter fem måneder

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Udsigt til et smalt medieforlig, en ny fiktionsstrategi fra DR, friske tal fra Jysk Fynske Medier og Information, et vaklende flertal for kulturmoms, Heartbeats mister sin direktør, og en statslig styrelse beskyldes for ulovlig deling af artikler. Få et overblik over Mediedanmark med ugens briefing.

Overblik: Sådan er medieaftalerne landet siden 2000

Hvert andet medieforlig siden 2000 har – i grove træk – haft bred politisk opbakning, mens den anden halvdel af forligene er indgået med smalt flertal. Her får du overblik over, hvordan de seneste årtiers forlig er landet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs