MediaWatch

DR og TV 2 hjælper public service-station i Ukraine

Sammen med Udenrigsministeriet støtter de to kanaler Ukraines nye public service-station i bestræbelserne om at udvikle fri og uafhængig presse i landet.

Udviklingsminister Mogens Jensen (S)

I et forsøg på at løfte Ukraines nye public service-station NBPU træder DR og TV 2 bl.a. til med en programpakke på 100 timers tv samt efteruddannelse af redaktører. Det skriver TV 2 i en pressemeddelelse.

Det sker sammen med Udenrigsministeriet og rådgivningsvirksomheden Niras, der med støtte fra ministeriet står bag medieudviklingsprojektet Mymedia. Mymedia har den tidligere direktør i European Broadcasting Union, Bjørn Erichsen, i spidsen.

Hen mod sommeren skal et dansk eksperthold samarbejde med at etablere NPBU som et moderne, digitalt nyhedshus.

"DR og TV 2 brugt som skoleeksempel"

”Samtidig inviteres ledende ukrainske medieredaktører til et 14 dages uddannelsesophold hos DR og TV 2 i Danmark. Det samlede projekt forventes afsluttet inden sommer 2015, hvorefter Niras/Mymedia understøtter NPBU i det fortsatte arbejde med de finansielle donorer og den efterfølgende fysiske implementering”, siger nyhedsdirektør Michael Dyrby, TV 2, i meddelelsen.

Initiativet skal sikre kritiske og uafhængige nyheder med hjælp fra de danske broadcastere, lyder det fra udviklingsminister Mogens Jensen (S).

”Danmark har solide public service-erfaringer med nyhedsformidling på alle elektroniske platforme og har i de senere år været brugt af European Broadcasting Union, EBU, som skoleeksempel på, hvorledes dette skal gribes an. Det er derfor naturligt, at vi i Danmark støtter reformeringen af Ukraines public service-medier,” siger han i meddelelsen.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Udsigt til et smalt medieforlig, en ny fiktionsstrategi fra DR, friske tal fra Jysk Fynske Medier og Information, et vaklende flertal for kulturmoms, Heartbeats mister sin direktør, og en statslig styrelse beskyldes for ulovlig deling af artikler. Få et overblik over Mediedanmark med ugens briefing.

Overblik: Sådan er medieaftalerne landet siden 2000

Hvert andet medieforlig siden 2000 har – i grove træk – haft bred politisk opbakning, mens den anden halvdel af forligene er indgået med smalt flertal. Her får du overblik over, hvordan de seneste årtiers forlig er landet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs