MediaWatch

DR og TV 2 hjælper public service-station i Ukraine

Sammen med Udenrigsministeriet støtter de to kanaler Ukraines nye public service-station i bestræbelserne om at udvikle fri og uafhængig presse i landet.

Udviklingsminister Mogens Jensen (S)

I et forsøg på at løfte Ukraines nye public service-station NBPU træder DR og TV 2 bl.a. til med en programpakke på 100 timers tv samt efteruddannelse af redaktører. Det skriver TV 2 i en pressemeddelelse.

Det sker sammen med Udenrigsministeriet og rådgivningsvirksomheden Niras, der med støtte fra ministeriet står bag medieudviklingsprojektet Mymedia. Mymedia har den tidligere direktør i European Broadcasting Union, Bjørn Erichsen, i spidsen.

Hen mod sommeren skal et dansk eksperthold samarbejde med at etablere NPBU som et moderne, digitalt nyhedshus.

"DR og TV 2 brugt som skoleeksempel"

”Samtidig inviteres ledende ukrainske medieredaktører til et 14 dages uddannelsesophold hos DR og TV 2 i Danmark. Det samlede projekt forventes afsluttet inden sommer 2015, hvorefter Niras/Mymedia understøtter NPBU i det fortsatte arbejde med de finansielle donorer og den efterfølgende fysiske implementering”, siger nyhedsdirektør Michael Dyrby, TV 2, i meddelelsen.

Initiativet skal sikre kritiske og uafhængige nyheder med hjælp fra de danske broadcastere, lyder det fra udviklingsminister Mogens Jensen (S).

”Danmark har solide public service-erfaringer med nyhedsformidling på alle elektroniske platforme og har i de senere år været brugt af European Broadcasting Union, EBU, som skoleeksempel på, hvorledes dette skal gribes an. Det er derfor naturligt, at vi i Danmark støtter reformeringen af Ukraines public service-medier,” siger han i meddelelsen.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs