MediaWatch

Aller-ejer havde tilbagegang i sit formentlig sidste regnskabsår

Overskuddet faldt i Rella, der er i færd med at lægge sidste hånd på et salg af sin akiepost i Aller-koncernen.

Foto: Aller Media

Rella, der er i færd med at lægge sidste hånd på et salg af sin 62,9 pct. store aktiepost i Aller-koncernen, kom ud af 2014 med et nettooverskud på 22,7 mio. kr. Det er et fald fra 32,5 mio. kr. året før, og skyldes et lavere udbytte.

Udbytte fra Aller-koncernen udgjorde 28,7 mio. kr. mod 38,2 mio. kr. året før, mens Rellas renteudgifter løb op i 4,5 mio. kr.

"Bestyrelsen foreslår til den kommende ordinære generalforsamling, at salget af B-aktiebeholdningen i Aller Holding A/S til Aller Holding A/S godkendes. Eftersom Rella Holding A/S’ eneste aktivitet dermed ophører, foreslås endvidere, at Rella Holding A/S træder i solvent likvidation for at udlodde salgsprovenuet af Aller Holding-aktierne efter fradrag af selskabets gæld og øvrige forpligtelser til aktionærerne," hedder det i årsregnskabet.

Salget af aktieposten ventes at indbringe 1772,1 mio. kr.

Rellas samlede gældsforpligtelser var ved udgangen 2014 på 138,7 mio. kr.

Dermed kan Rellas aktionærer sætte næsen op efter en pæn udbetaling.

"Forudsat at aftalen om salget af Aller Holding-aktierne godkendes på generalforsamlingerne i Rella Holding og i Aller Holding , forventes det endvidere, at selskabet på den ordinære generalforsamling den 30. april 2015 træder i solvent likvidation, og at selskabet efter indfrielse af sin bankgæld og få øvrige forpligtelser og efter afholdelse af likvidationsomkostninger, ved afslutningen af likvidationen vil kunne udlodde 1,64 mia. kr. til aktionærerne svarende til et forventeligt likvidationsprovenu i niveauet kr. 77,5 pr. aktie," skriver Rella.

Rella Holding meddelte onsdag aften via fondsbørsen, at amerikanske Indaba Partners er ny storaktionær i selskabet. Indaba har således erhvervet 1.264.982 aktier i Rella Holding, hvilket svarer til 5,86 pct. af aktiekapitalen og stemmerne.

Aktien i Rella sluttede onsdag i 73 kr.

/ritzau/Finans/

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs