MediaWatch

Dansk Youtube-netværk indgår nordisk alliance

Danske Maze, som repræsenterer 45 Youtube-kanaler overfor annoncører, får norske Nordic Screens og produktionsselskaberne Bacon og Bermuda som medejere.

Bloggeren Hamsa Yassin (tv) og gameren GEX, som det danske Youtube-netværk Maze har indgået aftale med | Foto: Maze

De to unge Youtube-netværk Maze og Nordic Screens fra Norge, der begge blev etableret i efteråret, går sammen om trafik, indhold, teknik og salg til de to netværks tilsammen 225 Youtube-kanaler. Det skriver netværkene i en pressemeddelelse.

De to selskaber forbliver selvstændige enheder, men Nordic Screens går ind og får 25 pct. ejerskab i Maze. Det samme går de to produktionsselskaberne Bermuda og Bacon, der skal sikre Mazes forankring i forhold til film- og tv-miljøet.

”Vi har fået mulighed for at give Mazeet boost af de helt store og tror på, vi i forening med Nordic Screens, Bacon og Bermuda sikrer at vores aktiviteter og youtubere får helt nye spændende muligheder,” siger Maze-direktør Line Winther Skyum Funch i meddelelsen.

Maze dækker over 45 Youtube-kanaler med i alt 800.000 abonnenter, mens Nordic Screen har 880.000 abonnenter fordelt på 145 kanaler.

”Trafikken går globalt og samarbejdet mellem youtubere sker over landegrænserne hele tiden. Vi tror på en dansk-norsk alliance, og at det vil være fantastisk for vores youtubere, vores talent- og indholdsudvikling og også for salgsarbeidet. Det er helt naturligt, at vi som netværk tænker internationalt,” siger daglig leder Nils Ketil Andresen i Nordic Screens ifølge meddelelsen.

Det andet store danske Youtube-netværk, Splay, har for nyligt stillet sig i spidsen for at arrangere prisshowet 'Goldtuben', der for første gang hædrer Youtube-stjernerne i kategorier som 'Årets Youtuber', 'Årets Gaming-kanal', og 'Årets Beauty-kanal'. Showet foregår på Bremen Teater til august.

Mere fra MediaWatch

Overblik: Hovedpunkterne i det nye medieforlig

Der er lørdag landet et nyt medieforlig, som bla. indeholder en mindre procentdel af en ”moderniseret” public service-pulje til lydindhold, et styrket DR, et sænket titelloft og et krav om ordnede arbejdsforhold i medie- og filmbranchen. Opdateret.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs