MediaWatch

Dansk Youtube-netværk indgår nordisk alliance

Danske Maze, som repræsenterer 45 Youtube-kanaler overfor annoncører, får norske Nordic Screens og produktionsselskaberne Bacon og Bermuda som medejere.

Bloggeren Hamsa Yassin (tv) og gameren GEX, som det danske Youtube-netværk Maze har indgået aftale med | Foto: Maze

De to unge Youtube-netværk Maze og Nordic Screens fra Norge, der begge blev etableret i efteråret, går sammen om trafik, indhold, teknik og salg til de to netværks tilsammen 225 Youtube-kanaler. Det skriver netværkene i en pressemeddelelse.

De to selskaber forbliver selvstændige enheder, men Nordic Screens går ind og får 25 pct. ejerskab i Maze. Det samme går de to produktionsselskaberne Bermuda og Bacon, der skal sikre Mazes forankring i forhold til film- og tv-miljøet.

”Vi har fået mulighed for at give Mazeet boost af de helt store og tror på, vi i forening med Nordic Screens, Bacon og Bermuda sikrer at vores aktiviteter og youtubere får helt nye spændende muligheder,” siger Maze-direktør Line Winther Skyum Funch i meddelelsen.

Maze dækker over 45 Youtube-kanaler med i alt 800.000 abonnenter, mens Nordic Screen har 880.000 abonnenter fordelt på 145 kanaler.

”Trafikken går globalt og samarbejdet mellem youtubere sker over landegrænserne hele tiden. Vi tror på en dansk-norsk alliance, og at det vil være fantastisk for vores youtubere, vores talent- og indholdsudvikling og også for salgsarbeidet. Det er helt naturligt, at vi som netværk tænker internationalt,” siger daglig leder Nils Ketil Andresen i Nordic Screens ifølge meddelelsen.

Det andet store danske Youtube-netværk, Splay, har for nyligt stillet sig i spidsen for at arrangere prisshowet 'Goldtuben', der for første gang hædrer Youtube-stjernerne i kategorier som 'Årets Youtuber', 'Årets Gaming-kanal', og 'Årets Beauty-kanal'. Showet foregår på Bremen Teater til august.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs