MediaWatch

Her er de nominerede til ny erhvervsjournalistpris

Nomineringsudvalget til nystiftet pris har fundet fem kandidater, der kan blive indehaver af den første statuette. 400 erhvervsjournalister skal nu stemme om vinderen.

Fem nominerede og i alt syv journalister er med i kapløbet om, hvem der skal vinde Erhvervsjournalistprisens første udgave og de 60.000 medfølgende præmiekroner, som følger med. Det skriver analyse- og konsulenthuset Aalund, der står bag prisen, i en pressemeddelelse.

Et nomineringsudvalg bestående af rektor for Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, Jens Otto Kjær Hansen, og fire erhvervsjournalister og -redaktører har hver indstillet tre kandidater i prioriteret rækkefølge. Det blev til i alt 14 indstillinger fordelt på seks medier. Tilbage står fem kandidater, der har arbejdet med flere af de seneste års store erhvervshistorier som OW Bunker, Genan og finanskrisen.

Erhvervsjournalister får egen pris
De to forfattere til bogen 'Andre folks penge' om baggrunden for finanskrisen, Niels Sandøe og Thomas Svaneborg, er begge nomineret hver for sig. Både for bogen, men også for deres øvrige dækning af erhvervsstoffet. Desuden er Niels Sandøe også nomineret sammen med den gruppe af journalister fra Jyllands-Postens Finans.dk, der stod for afdækningen af Genan-skandalen.

De fem nominerede:

  • Jesper Høberg, Finans.dk/Jyllands-Posten
  • Niels Sandøe, Finans.dk/Jyllands-Posten
  • Thomas Svaneborg, DR
  • David Bentow, FinansWatch
  • Genan-gruppen: Jette Aagaard, Erik Holm, Niels Sandøe og Jesper Høberg, Finans.dk/Jyllands-Posten

De kommende 14 dage får 400 af landets erhvervsjournalister mulighed for at kåre vinderen gennem en afstemning, og i løbet af april bliver vinderen offentliggjort.

Analyse- og konsulenthuset Aalund har indstiftet prisen og vil fremover videreføre prisen. Aalund står for administrationen og økonomien bag prisen, mens nomineringsudvalget og afstemningen blandt erhvervsjournalisterne står for at finde en vinder.

Mere fra MediaWatch

Podimo-partnerskab åbner dør til podcastmarkedet for Drive

En aftale om undersøgende journalistiske podcastserier til Podimo er første skridt mod en egentlig lydafdeling i produktionsselskabet Drive, der hidtil kun har lavet tv. Broadcasterne efterspørger i højere grad lydkompetencer, lyder det fra producent.

Portræt: Pernille Holbøll er både en kontant eksekvator og "et suverænt valg"

Pernille Holbøll er steget til vejrs i Mediedanmark og træder nu ind som ansv. chefredaktør på B.T. Tidligere chefer og kolleger beskriver hende som en af de bedste i branchen til at eksekvere på de digitale strategier, men også hvordan hun har været både kontant og utålmodig, men har gennemgået en udvikling som leder de seneste år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs