MediaWatch

TV 2 hæver top- og bundlinje i 2014 med digital fremgang

Opbremsning af faldet i reklameomsætningen, stigende abonnementsindtægter og digital vækst med satsningen på TV 2 Play forbedrede TV 2's årsresultat i 2014.

TV 2 kommer ud af 2014 med tryk på kedlerne, når det gælder omstilling til den digitale medievirkelighed.

Resultatet før skat bliver på 219 mio. kr,, mens omsætningen blev på 2.570 mio. kr. Samtidig bremses flerårigt fald i reklameomsætningen, der ender på 1.268 mio. kr.

TV 2 høster desuden en fremgang i antallet af abonnenter på streamingtjenesten Play på hele 40 pct. Sammen med ekstra abonnementsindtægter fra nichekanalerne i 2014, hvor TV 2 Fri bidrog for første gang, sender det abonnementsomsætningen i vejret med 11 pct. Samlet ender den på 1.234 mio. kr. Desuden har kanalen bl.a. øget mængden af webtv med 145 pct.

Adm. direktør Merete Eldrup lægger i pressemeddelelsen vægt på, at koncernens digitale omstilling kan aflæses.

”TV 2 Play og webtv på tv2.dk er vigtige brikker i den digitale strategi, hvor TV 2 står stærkt med dansk indhold inden for især nyheder, sport, fiktion og comedy,” siger hun i meddelelsen.

Ny sportskanal vil påvirke negativt

Bestyrelsesformand Lars Liebst ser samtidig positivt på, at hovedkanalen samtidig formår at skabe fremgang i seerandelen blandt de 20-60-årige fra 23,9 pct. til 24,1 pct. i det seneste år.

”Den positive udvikling i seerandele på TV 2s hovedkanal, den store digitale fremgang og ikke mindst det økonomiske overskud viser, at TV 2 har fundet en god balance mellem på den ene side den traditionelle tv-forretning og på den anden side de krav, som udviklingen uvægerligt stiller til en dansk medievirksomhed i dag,” siger Liebst i meddelelsen.

I indeværende år forventer TV 2 imidlertid ikke samme gode resultat:

”I 2015 forventes et resultat før skat på 150-170 mio. kr. Resultat påvirkes negativt af konverteringen af TV 2 Film til TV 2 Sport i januar 2015,” lyder det i meddelelsen.

Massiv omvæltning for Nyhederne

I efteråret betød den digitale omstilling også en større transformation af TV 2 Nyhederne, der afskedigede 13 medarbejdere, hvilket desuden førte til en - for TV 2 - usædvanlig arbejdsnedlæggelse blandt medarbejderne. Efterfølgende vakte det desuden kritik, at TV 2 Nyhederne fulgte fyringsrunden op ved at slå en byge af nye stillinger op.

"Det er måske den største forandring på TV 2 nogensinde, og i hvert fald den største ændring af arbejdsgangene internt siden News," sagde TV 2's tillidsmand, Lennart Sten, til MediaWatch, da nyheden om den nye strategi kom frem.

Omstillingen mundede blandt andet ud i, at halvdelen af medarbejderne hos TV 2 Nyhederne blev placeret i det såkaldte Nyhedscenter. Det samme gjaldt for TV 2 Sporten, der fik sit eget nyhedscenter med 15-20 reportere.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs