MediaWatch

Pinterest værdisat til 78 mia. kr. i kapitalrejsning

Pinterest har mere end fordoblet sin værdi det seneste år og er i dag vurderet til ca. 78 mia. kr.

Det sociale medie Pinterest, der lader brugerne dele deres billeder gennem sin hjemmeside og app, er blevet vurderet til at være 11 mia. dollar, eller ca. 78 mia. kr., værd, efter at selskabet har gennemført en kapitalrejsning på 367 mio. dollar.

Det skriver Financial Times.

Dermed har selskabet mere end fordoblet sin værdi på under et år. Det er nemlig kun ti måneder siden, at Pinterest sidst var ude at rejse kapital fra investorer, hvilket gav en kapitalindsprøjtning på 200 mio. dollar og en værdisætning på "blot" 5 mia. dollar.

"Pinterest vil bruge den nye kapital til forretningsmæssige formål, hvilket inkluderer en international ekspansion. I 2014 voksede vores internationale brugerbase med 135 pct. I dag udgør de mere end 40 pct. af alle vores brugere," udtalte Pinterest i en meddelelse i forbindelse kapitalrejsningen, ifølge Financial Times.

Spekulationer om boble

Pinterest blev grundlagt i marts 2010 og har 500 ansatte. Pinterests enorme valuering er den seneste i en række af internetselskaber, som SnapChat, Twitter og WhatsApp, der på rekordtid er blevet værdisat til tocifrede milliardbeløb.

Det har skabt spekulationer om en boble på markedet, lig med dotcom-boblen omkring årtusindeskiftet. Bill Gurley, bestyrelsesmedlem i Uber og kender af startupmiljøet i USA har således advaret mod en komplet mangel på frygt i Silicon Valley.

"Jeg tror, vi kommer til at se nogle døde enhjørninger i år," udtaler Bill Gurley, med henvisning til betegnelsen enhjørning for selskaber med en værdi på 1 mia. dollar eller mere.

/ritzau/FINANS

Mere fra MediaWatch

Kulturminister om regulering af sociale medier: Vi har sovet i timen

Regeringen er på vej med et lovforslag om regulering af ulovligt indhold på sociale medier. Det er led i en ambition om i højere grad at kunne stille techselsaber til ansvar for spredningen af indhold på deres platforme. Men der mangler et opgør med indhold, der er skadeligt uden at være ulovligt, lyder det fra kulturministeren.

Filmfolk vil have lavet om på støttemodellen til dansk film

DR og TV 2 bør i fremtiden skulle forpligte sig til støtte danske spillefilm, inden de går i produktion, i stedet for at det sker på bagkant som i dag. Det bør et nyt medieforlig lave om på, lyder det fra Danske Filminstruktører, der bakkes op af Producentforeningen og DFI.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs