MediaWatch

TV 2 Nyhederne trykker på næste sociale knap

TV 2 er det seneste danske medie, der føjer Snapchat til viften af nyhedskanaler. Ambitionen er at servere nyhedsopdateringer fra både ind- og udland.

Foto: Finn Frandsen/Polfoto/Arkiv

Med et 60 sekunders indslag fra Irak havde TV 2 Nyhederne i går premiere på det sociale medie Snapchat.

Indslaget var fra Irak, hvor TV 2-korrespondent Rasmus Tantholdt rapporterede fra byen Tikrit, hvor den irakiske hær kæmper mod terrorgruppen Islamisk Stat.

Korrespondenterne kommer til at spille en hovedrolle på Snapshat-kanalen, 'tv2newsdk', skriver Tv2.dk, der har som ambition at servere "nyhedsopdateringer, der tager dig verden rundt" - men også nationale indslag og reportager samt blødere indslag med aktuelle gæster i nyhedsstudierne i Odense og København.

Også DR har taget Snapchat kanalen til sig i det mere poppede P3-regi, hvor nyhederne er skrædderskræddersyet den unge hovedmålgruppe på Snapchat. I følge DR bruger 40 pct. af de 20-29-årige Snapchat, og det har også fået Metroxpress til at interesse sig for kanalen og oprette egen kanal med appetitvækkere, der skal sætte Mx.dk på de unges landkort.

I Norge har pendanten til DR's P3, NRK P3, lanceret Nyheder til de unge på Snapchat.

Mere fra MediaWatch

Det globale bogsalg steg i 2021

Salget af bøger på tværs af fysiske og digitale salgskanaler er steget med mellem fem og ti pct. i størstedelen af de 18 lande, som indgår i en ny kortlægning af det globale bogsalg i 2021.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs