MediaWatch

TV 2 Nyhederne trykker på næste sociale knap

TV 2 er det seneste danske medie, der føjer Snapchat til viften af nyhedskanaler. Ambitionen er at servere nyhedsopdateringer fra både ind- og udland.

Foto: Finn Frandsen/Polfoto/Arkiv

Med et 60 sekunders indslag fra Irak havde TV 2 Nyhederne i går premiere på det sociale medie Snapchat.

Indslaget var fra Irak, hvor TV 2-korrespondent Rasmus Tantholdt rapporterede fra byen Tikrit, hvor den irakiske hær kæmper mod terrorgruppen Islamisk Stat.

Korrespondenterne kommer til at spille en hovedrolle på Snapshat-kanalen, 'tv2newsdk', skriver Tv2.dk, der har som ambition at servere "nyhedsopdateringer, der tager dig verden rundt" - men også nationale indslag og reportager samt blødere indslag med aktuelle gæster i nyhedsstudierne i Odense og København.

Også DR har taget Snapchat kanalen til sig i det mere poppede P3-regi, hvor nyhederne er skrædderskræddersyet den unge hovedmålgruppe på Snapchat. I følge DR bruger 40 pct. af de 20-29-årige Snapchat, og det har også fået Metroxpress til at interesse sig for kanalen og oprette egen kanal med appetitvækkere, der skal sætte Mx.dk på de unges landkort.

I Norge har pendanten til DR's P3, NRK P3, lanceret Nyheder til de unge på Snapchat.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs