Simi Jan får lyserød elefant-titel

TV 2's udlandskorrespondent Simi Jan blev i weekenden hædret for være trådt ind på de "store hanelefanters" scene som krigskorrespondent og rykke ved kønsdebatten.

Sidste år udkom bogen "99 lyserøde elefanter", der hædrede 99 kendte danskere for deres arbejde med at flytte kønsdebatten og påvirke samfundet i en positiv retning.

Nu er titlen som elefant nr. 100 blevet uddelt, og prisen er gået til den 35-årige TV 2 korrespondent, Simi Jan. Ifølge bogens forfatter og initiativtager til uddelingen nr. 100, Jytte Hilden, er der lagt vægt på at Simi Jan arbejder i en mandepræget verden og er trådt i karakter.

"Simi Jan er krigskorrespondent og trådt ind på en scene, der ellers forbindes med store hanelefanter. I sit virke er hun helt sin egen, hun bruger aktivt sin pakistanske kulturbaggrund i sine reportager og sætter fokus på mennesker, deres vilkår og skæbne. Hun har flyttet grænser  for, hvad der er interessant at berette i en verden med krig, religiøse konflikter og politik uden demokrati. Simi Jan formår med et smil at forklare det indviklede på en jævn og ligefrem måde. Aldrig abstrakt, altid konkret,” fortæller Jytte Hilden i en pressemeddelelse.

Simi Jan er valgt ud af et felt på fem, hvor de andre nominerede blandt andet var forfatter Hanne-Vibeke Holst og Susanne Hessellund. Dommerkomitéen, der valgte TV 2 korrespondenten, har lagt vægt på hendes evne foran TV-skærmen ved at få formidlet de gode historier fra krigsramte områder til danskerne.

Hovedpersonen selv er utrolig stolt over den nye titel.

”Jeg er dybt beæret over, at få tildelt denne meget fornemme pris. Og vil tage imod den med stor ydmyghed. At dommerkomiteen har fundet mig egnet til en ærespris som denne er kommet helt bag på mig – og jeg er både glad og bevæget over deres tillid. For mig er prisen også en stor cadeau til de seje og modige kvinder, der for 100 år siden kæmpede for, at vi i dag har det rettigheder vi har,” siger Simi Jan i pressemeddelelsen og fortsætter:

”Som kvindelig korrespondent i verdens brændpunkter arbejder jeg i et mandsdomineret fag og ofte i lande, hvor kvinderettigheder er en mangelvare. For mig er historien om menneskerne altid i centrum – jeg vil sætte ansigter på krige, konflikter og katastrofer, og i mit arbejde er jeg bevidst og ubevidst opmærksom på, at have kvinder med i mine historier. Ofte ser og hører vi den ene mand efter den anden i historier fra Mellemøsten og Afghanistan – men kvinder kan lige så godt kommentere på fx valg og Taleban. Selvom det nogle gange er svært, at få dem til at medvirke på TV, så kæmper jeg for det, og bruger gerne ekstra tid på at få kvinder i tale.”

Kåringen markerede afslutningen på projektet, og den falder i 100-års jubilæet for kvinders stemmeret i Danmark.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også