MediaWatch

Reklamefrie Netflix har inviteret brands indenfor

Selskabet bag Netflix's serie "House of Cards" har indgået product placement-aftaler med øl producenten Anheuser-Busch InBev og Samsung.

Foto: Nathaniel E. Bell/AP/Polfoto/Arkiv

Mens Netflix har besluttet at holde deres streamingtjeneste fri for reklamer, er de anderledes åbne for product placement, skriver Adage.

Virksomheder kan nemlig indgå aftaler med Netflix om at få deres produkter vist i tjenestens egne serier. Det gælder eksempelvis ølproducenten Anheuser-Busch InBev, der står bag mærkerne Stella Artois, Budweiser og Shock Top. Ølproducenten har indgået en aftale, der gør dem til den eksklusive øl-udbyder i den nye sæson af Netflixs populære serie "House of Cards". 

Anheuser-Busch InBev betaler ikke for aftalen, men stiller et varelager til rådighed som rekvisitter.

"Da første sæson af "House of Cards" var på vej, fik vi tidligt et par kopier af manuskriptet. Vi var ligesom: 'Hey, lad os sende dem noget øl. Dette har en mulighed for mulighed at blive en ret god digital serie," siger Jim Holleran, direktør for Entertainment Marketing i A-B InBev til Adage.

Samsung har indgået en lignende aftale med "House of Cards", siger kilder til Adage. Samsung afviser dog at kommentere sagen. Det er uklart, om også Apple, Coca-Cola og Fuji, hvis produkter også bliver vist i den nye sæson af det politiske drama, også har indgået aftaler om product placement.

Aftalerne om product placement er indgået med produktionsselskabet bag "House of Cards", Media Rights Capital, og ikke Netflix, skriver Adage. Ingen af de to selskaber har ønsket at kommentere aftalerne.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Jyllands-Posten skærer millioner af printsider væk, nye tal gør status over tv- og streaming-forbruget, og forskere giver tips til kunstig intelligens i medievirksomheder. Vi gennemgår de saftigste historier på MediaWatch i uge 49 lige her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs