MediaWatch

Unge vendte klassiske medier ryggen under terrorangreb

De 18-21-årige fik i højere grad end resten af befolkningen nyheden om terrorangrebet i København via omgangskredsen og sociale medier frem for de traditionelle medier.

- | Foto: Colourbox

Flest danskere fik nyheden om terrorangrebet i København gennem fjernsynet, men de fleste unge mellem 18 og 21 år hørte om det via familie og venner - eller gennem sociale medier.

Det viser en undersøgelse fra Center for Journalistik på SDU, som holdet bag præsenterer i en kronik i Berlingske.

Forskerne spurgte dagen efter terrorangrebet 1.514 danskere, hvor de først hørte nyheden. Hver femte i den unge aldersgruppe hørte først om det på sociale medier som Facebook, mens det generelt for befolkningen var hver tiende.

Generelt velinformerede

Undersøgelsen peger i retning af, at danskerne er generelt velinformerede, men at mediebilledet er fragmenteret. Forskerne bag peger på, at det kan være en udfordring, hvorvidt de 18-21-årige får tilstrækkelig information, når de er afhængige af, at den bliver leveret til dem via venner og sociale medier. Ikke mindst når man af dem skal stemme for første gang til folketingsvalget senere i år.

”Svaret er ikke helt ligetil. Alternative informationskanaler, såsom sociale medier, er ikke nødvendigvis et problem for samfundet. Hvis de i lige så høj grad som de traditionelle medier – eller måske endda i højere grad – er i stand til at ruste bestemte borgere til at tage stilling til og engagere sig i samfundet, kan de have en positiv effekt,” skriver forskerne i Berlingske.

Under 1 pct. af de udspurgte havde ikke hørt om terrorangrebet, da de blev spurgt den efterfølgende aften.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs