MediaWatch

Egmont vil stoppe Putins medielov

Egmont er medunderskriver på et brev til den russiske præsident, som skal få ham til at genoverveje lov, der begrænser udenlandsk ejerskab af medier i landet.

Den tyske mediemastodont Axel Springer og det andet tyske forlag Burda har taget initiativ til fælles henvendelse til Ruslands præsident Vladimir Putin, der skal få ham til at genoverveje den omstridte medielov, der vil begrænse udenlandsk ejerskab til 20 pct. på medier i Rusland. Egmont er medunderskriver på brevet, skriver Berlingske.

Loven er sat til at træde i kraft fra 2016, men håbet fra udgiverens side er, at få Putin til at genoverveje loven, eller i alternativt udskyde den.

Egmont ville eksempelvis være tvunget til at sælge 80 pct. af udgiverens program af børnebøger og blade, herunder en række Disney-titler, som Egmont udgiver på licens, allerede inden nytår.

”Jeg vil ikke kommentere på, hvad vi gør, hvis loven gennemføres; der er vi ikke endnu. Det ideelle vil være, at vi slet ikke skal ændre vores struktur, men det er afgørende, at vi i hvert fald får en lang periode til at gøre det, hvis vi er nødt til det,” siger Torsten Bjerre Rasmussen til Berlingske.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs