MediaWatch

Egmont Fonden hjælper jødiske unge efter terrorangreb

Egmont Fonden støtter de unge, der var til stede ved attentatet mod synagogen i Krystalgade, med hjælp til krisehåndtering.

Foto: Niels Hougaard/Polfoto

Efter forrige weekends skudattentat mod den københavnske synagoge i Krystalgade har De jødiske samfund i Danmark bedt om hjælp til de unge, der blev berørt af attentatet, fordi de deltog i en jødisk konfirmationsfest i synagogens festlokale.

Det ønske har Egmont Fonden lyttet til, og derfor bevilger fonden 100.000 kr. i støtte.

Pengene går til et forløb, som skal støtte de unge i at genetablere en normal hverdag og styrke dem i at håndtere eventuelle kriser fremover, oplyser fonden i en pressemeddelelse.

Et forløb, som kan sættes i gang meget hurtigt, hvilket de unge har behov for, siger Henriette Christiansen, direktør for Egmont Fondens Støtte- og Bevillingsadministration.

"Støtten til de unge i synagogen ligger i tråd med Egmont Fondens støtte til det norske Senter for Krisepsykologi efter terrorangrebet i Norge i 2011, hvor vi også reagerede hurtigt på et akut behov for hjælp," siger hun og tilføjer:

"Vores støtte til de unge i synagogen skal hjælpe dem til at håndtere deres aktuelle udfordringer med at komme sig oven på oplevelserne ved konfirmationsfesten, men også til at opbygge fornyet selvtillid og tro på, at de kan klare sig fysisk og mentalt i fremtiden."

Der var cirka 30 unge tilstede til den jødiske konfirmation, da en gerningsmand efter midnat 15. februar angreb den jødiske synagoge i Krystalgade i Københavns centrum.

Den frivillige vagt, som beskyttede festen, blev dræbt af skud på klos hold, mens to politibetjente blev såret.

Festens deltagere var selv i livsfare og måtte opholde sig flere timer i et beskyttelsesrum, før de blev evakueret af kampklædt politi.

Deltagerne fik tilbudt krisehjælp umiddelbart efter angrebet, men mange af de unge, der er mellem 12 og 16 år, har efterfølgende oplevet meget kraftige stressreaktioner og frygt for tilværelsen, lyder det fra Egmont Fonden.

/ritzau

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs