Politiet går nu ombord i beslaglagt Se og Hør-materiale

Det beslaglagte materiale i Se og Hør-sagen overgår nu til Københavns Vestegns Politi, der for alvor kan gå ombord i materialet. En milepæl i sagen, siger politidirektør.
Foto: Mikkel Khan Tariq/Polfoto/Arkiv
Foto: Mikkel Khan Tariq/Polfoto/Arkiv

Efter et langstrakt slagsmål ved domstolene går politiet i denne uge i gang med at gennemgå det beslaglagte bevismateriale i Se og Hør-sagen, skriver BT.

"Alt materialet overgår nu til os og bliver fysisk placeret hos os under særligt sikrede forhold. Vi har et hold af efterforskere og it-specialister, og jeg forventer, at de går i gang med sagen om får dage," siger efterforskningschef og politiinspektør i Københavns Vestegns Politi Bent Isager-Nielsen til BT, der kalder det en "milepæl" i sagen.

Til efterforskningen har politiet inddraget et mødelokale på politigården i Albertslund, hvor kun efterforskningsholdet i Se og Hør-sagen har adgang.

Aller har kæmpet imod

Et langstrakt forløb, hvor politiet har kæmpet med Aller Media om retten til at gennemgå materialet, er dog gået forud. Først i december afgjorde Højesteret, at politiet via en dommer må kigge efter beviser i sagen i journalisters mails og telefoner beslaglagt på Se og Hør.

Aller Media har modsat argumenteret med mediernes kildebeskyttelse for at undgå søgninger i de beslaglagte computere, Ipads og telefoner.

Til BT oplyser politiet, at der vil gå "betydelig tid", før efterforskningen er afsluttet.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også