MediaWatch

NBC-anker tager fri efter løgn om Irak-reportage

Vært på NBC's nyhedsflagskib 'NBC Nightly News' og en stationens vigtigste profiler, Brian Williams, tager fri et par dage, efter at han har indrømmet løgn om reportage i Irak i 2003.

Amerikanske NBC's "Mr. News", Brian Williams, træder midlertidigt tilbage, mens en nyhedsstationen er i gang med en intern granskning af hans unøjagtige reportage i Irak i 2003, skriver The Guardian.

"Det er blevet smertelig tydeligt for mig, at jeg i øjeblikket er for meget en del af nyhederne på grund af mine handlinger. Som ledende redaktør af NBC Nightly News har jeg besluttet at pille mig selv af mine daglige udsendelser de næste dage," siger Brian Williams i en udtalelse.

Afløser i Brians Williams fravær bliver Lester Holt, skriver Brian Williams, som dog tilføjer, at han vil vende tilbage.

"Jeg vil fortsætte min karrierelange stræben efter at fortjene tilliden fra dem, der sætter deres tillid til os," udtaler han.

I sidste uge indrømmede Brian Williams, at han har løjet om at have været om bord en helikopter, der blev skudt ned under en reportage for NBC Irak i 2003.

I flere år har Brian Williams således hævdet, at han befandt sig i helikopteren, da den blev ramt af antiluftskyts, gik i brand og måtte nødlande. En dramatisk historie, der var med til give Brian Williams et navn som reporter. En løgn han gentog så sent som i 2013 i et interview med David Lettermann.

Sandheden viser sig dog at være mindre flatterende, efter Brian Williams i et interview i denne uge indrømmede, at han ikke selv befandt sig i den helikopter, der blev skudt ned, men i en helikopter, der fulgte efter og kunne lande sikkert.

Mere fra MediaWatch

TV 2 afviser blankt kritik fra Danske Filminstruktører om svigt af dansk film

Dansk Film bliver ikke ladt i stikken af tv-stationerne efter deres filmforpligtelse er afskaffet, siger TV 2's fiktionschef, der går i rette med Danske Filminstruktørers kritik af bl.a. mindre og manglende risikovillig støtte fra DR og TV 2 til dansk film. Samlet er pengene til dansk film ikke blevet mindre, siger hun.

Briefing: Ugen i mediebranchen

Kristeligt Dagblads mangeårige chefredaktør takker af, Radio- og tv-nævnet undrer sig over Radio4's lyttertal, og JP/Politikens Hus har offentliggjort bedste regnskab i årevis. Hop med på denne uges catch-up med de vigtigste historier i ugen, der er gået.

Medier nyder godt af nedlagt strejkekasse

JP/Politikens Hus skal have modtaget et tocifret millionbeløb fra Danske Mediers kasse, der blev nedlagt i 2021, da arbejdsgiverforeningen blev en del af Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs