MediaWatch

Berlingske får nye ejere om senest en uge

De hollandske konkurrencemyndigheder ventes at godkende De Persgroeps køb af Berlingske om senest en uge, meddeler sælgeren Mecom.

Om senest en uge er ejerskiftet i Berlingske på plads.

De hollandske konkurrencemyndigheders (ACM) ventes nemlig til den tid at give deres endelige godkendelse af handlen, der sender Berlingske i hænderne på belgiske De Persgroep, skriver Mecom i en meddelelse.

"De Persgroep er i den sikre forvisning, at ACM-licensen vil blive bevilget i den nærmeste fremtiden, og ligegyldigt hvad før 13. februar 2015," lyder det i meddelelsen.

På nuværende tidspunkt er eneste udestående i konkurrencemyndighedernes godkendelse det hollandske marked for avisdistribution. Det skyldes, at De Persgroep foruden Berlingske også køber Mecoms hollandske aviser i selskabet Wegener. I forvejen ejer De Persgroep en række hollandske aviser som Algemeen Dagblad, De Volkskrant, Trouw og Het Parool.

Aktuelt er De Persgroep og konkurrencemyndighederne dog i gang med de sidste forhandlinger om en løsning, "der skal dæmpe konkurrence-bekymringerne", skriver Mecom.

Retsmøde i næste uge

I slutningen af næste uge, fredag den 13. februar, afholder Mecom og De Persgroep et retsmøde. Formålet med mødet er at få rettens godkendelse af handlen og kapitalreduktionen i Mecom, skriver den britiske mediekoncern.

Hvis tidsplanen holder, og konkurrencemyndighederne og retten godkender handlen, vil Mecom begære London Stock Exchange om at annullere handlen med selskabets aktier fra 17. februar, skriver selskabet.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs