MediaWatch

Nyt billedbureau vil have færre og dyrere billeder

Flere penge skal gå til fotograferne gennem det nye billedbureau ’100Heads’, der ser sig selv som supplement til Polfoto og Scanpix.

Utilfredshed med fordelingen af prisen på billeder får freelancefotograf Thomas Nielsen og partneren Jesper Goos til at starte et nyt billedbureau. Det skriver Journalisten.dk.

Thomas Nielsen er selv koblet på Polfotos arkiv, men finder det ikke attraktivt, da fordelingen af pengene fra salg af billeder på de etablerede bureauer ofte er i omegnen af 50/50. De to bagmænds nye bureau vil i stedet tilbyde øjeblikkets 100 bedste dokumentar-fotografer gennem et rating-system. Priserne bliver også dyrere, ca. 1.500 kr., og fordelingen bliver i stedet 80/20 i fotografens favør.

Ifølge Thomas Nielsen skal 100Heads ses som et supplement til dominerende bureauer som Polfoto og Scanpix.

”Idéen har fra start været at designe et system, så fotografen ud af 100 kroners salg vil få de 80 kroner selv. Derfor har vi fået programmeret et system, hvor alle vores processer er automatiserede. Det betyder, at vi kun har meget lidt administration – og på den måde bliver der flere penge til fotograferne,” siger Thomas Nielsen.siger Thomas Nielsen til Journalisten.dk.

Det nye bureau skal efter planen åbne til foråret.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs