MediaWatch

Medier overvejer klage over mørklægning af IS-krig

DJ og Danske Medier overvejer en fælles klage over Forsvarets lukkethed om den danske krigsindsats mod IS. Senest har Forsvaret selv lagt video på Facebook ud.

Foto: Janus Engel/Polfoto/Arkiv

Fagforbundet Dansk Journalistforbund og de private mediers brancheorganisation Danske Medier overvejer en fælles klage over forsvarets mørklægning af den danske krigsindsats mod Islamisk Stat (IS), skriver Information.

"Forsvaret udfører en opgave, som de er pålagt af folkevalgte politikere – og så er det et demokratisk vilkår, at medierne skal kunne dække den indsats. Det ville klæde Forsvaret at overveje mediernes adgang en gang til," siger næstformand i Dansk Journalistforbund, Lars Werge, til Information.

Reaktionen kommer efter, at Forsvaret har lagt en video på på Facebook fra det danske Hercules-transportfly, der forsyner de danske bombefly i Kuwait med ammunition til krigen mod IS. I videoen fortæller en ucensuret pilot om selve transporten.

Men det står i skærende kontrast til, at Forsvaret hidtil har fastholdt, at flere medier ikke kan få adgang til at dække den danske krigsindsats af hensyn til de danske piloters sikkerhed.

Mere fra MediaWatch

Tidligere Loud-direktør lancerer nyhedspodcast

Pengene til lanceringen af projektet er de tre måneders løn, som Rasmus Mark Pedersen fik efter at være blevet fyret fra det tidligere Radio Loud. Om et halvt år skal podcasten have økonomi til at ansætte flere medarbejdere.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs