MediaWatch

Satiretegninger får deres egen forsker på RUC

Få uger efter terrorangrebet på det franske satiremagasin Charlie Hebdo igangsætter Roskilde Universitet (RUC) det første danske forskningsprojekt om satiretegninger og deres betydning.

Foto: Peter Dejong/Polfoto/AP

Roskilde Universitet (RUC) opretter en ph.d.-stilling, der i de næste tre år skal undersøge satiretegninger i danske aviser fra 1920 til 2010 og deres samfundsmæssige rolle i samtiden, skriver Dagbladet Roskilde.

Oprettelsen af stillingen sker blot få uger efter terrorangrebet på det franske satiremagasin Charlie Hebdo.

"Udgangspunktet for projektet har egentlig været at se på, hvilken rolle satiretegninger har i forhold til den nationale identitet, og hvordan de kan splitte og samle. Det spørgsmål er nærmest blevet overhalet af virkeligheden på tragisk vis på det seneste og har gjort projektet mere aktuelt," siger Martin Beyer, institutleder på Institut for Kultur og Identitet på RUC, hvor ph.d.-stillingen får til huse, til Dagbladet Roskilde.

Det er usikkert, om angrebet på Charlie Hebdo kommer til at få direkte indflydelse på projeket, idet projektet skal fokusere på danske tegninger. Det gør Jyllands-Postens snart ti år gamle Muhammed-tegninger til gengæld.

"Der har næppe været nogle tegninger, der har skabt en lige så markant konflikt, som Muhammed-tegningerne. Noget af det, vi vil bruge projektet til, er at se på, om der er en større polariserng i synet på de enkelte satiretegninger nu, end tidligere," siger Martin Beyer.

Ph.d.-projektet er blevet til i et samarbejde mellem RUC og Det Kongelige Bibliotek i fællesskab, mens Kulturministeriet har bidraget til finansieringen.

Mere fra MediaWatch

Med ny rabatordning vil Politiken nå de unge

Den klassiske Politiken-læser er allerede dækket ind med Politiken Plus-rabatordningen, lyder det fra forretningsudvikleren bag nyt alternativ. Formålet bag Minus-løsningen er en kombination af kundepleje og -fastholdelse.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs