MediaWatch

Facebook-stifter forsvarer censur trods støtte til Charlie Hebdo

Mark Zuckerberg kalder angrebet på Charlie Hebdo for et angreb på ytrinsgfriheden og derfor også et angreb på Facebook. Facebook censurerer dog selv indhold, siger kritikere.

Foto: Paul Sakuma

Facebook stifter og topchef, Mark Zuckerberg, forsvarer sin beslutning om at fordømme angrebet på det franske satiremagasin Charlie Hebdo, som han anser som et angreb på ytringsfriheden, selvom Facebook selv af og til selv censurerer indhold, skriver The Guardian.

"Det var ikke bare et terrorangreb, som skulle forårsage ødelæggelse og skræmme folk og skade dem. Det handlede specifikt om folks ytringsfrihed og mulighed for at sige, hvad de vil," sagde Mark Zuckerberg, da han deltog i en Q&A-session i Colombia, hvor han præsenterede Facebooks Internet.org.

Selvom Facebook-stifteren understregede, at alle terrorangrebe er forfærdelige, sagde han, at han valgte at kommentere angrebet i Paris, fordi han anser det som en angreb på ytringsfriheden og derfor i særdelshed relevant for Facebook.

Tidligere har Facebook været kritiseret for at censurere indhold såsom brystbilleder og statusopdateringer. Senest har det ramt en pakistansk skuespiller, som i en statusopdatering satte spørgsmålstegn ved værdien af "fornærmende" ytringer.

 

Mere fra MediaWatch

Mediekommentator kalder medieforlig en "lappeløsning"

Endnu en smal medieaftale er landet, uden der bliver foretaget markante ændringer af rammerne for de danske medier, som medievirksomheder kan slå sig på, lyder vurderingen fra mediekommentatorer. De store ændringer er udsat med en lang række udvalg og undersøgelser, og spørgsmålet er, hvor mange af regeringens mål, der reelt kan føres ud i livet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs