Se og Hør-redaktør: Afgørelse rammer sports- og underholdningsmedier
Højesterets afgørelse om at lade politiet gå om bord i det beslaglagte materiale på Se og Hør får konsekvenser for sports- og underholdningsmedier.
Sådan siger nuværende chefredaktør for Se og Hør, Niels Pinborg, til Ritzau.
"Det er interessant, at Højesteret nu går ind og gradbøjer kildebeskyttelsen. Hvis det ikke har samfundsmæssig relevans, så kan man ikke garantere beskyttelse, og det vil ramme sports- og underholdningsjournalister," siger Niels Pinborg til Ritzau.
Højesteret: Politiet må se fortroligt Se og Hør-arbejde
Højesteret har i dag afgjort, at politiet via en dommer må kigge efter beviser i sagen i journalisters mails og telefoner beslaglagt på Se og Hør. Aller Media har modsat argumenteret med mediernes kildebeskyttelse for at undgå søgninger i de beslaglagte computere.
Tror ikke politiet finder noget
Anklagemyndigheden mener, at Se og Hør har tilskyndet tys-tys kilden i Nets, offentligt ansatte og en ansat i et flyselskab til uberettiget at udlevere fortrolige oplysninger.
Se og Hørs-chefredaktør regner dog ikke med, at politiet finder interessante oplysninger i materialet.
"Men der kommer jo ikke noget ud om vores arbejde endnu, fordi politiet har tavshedspligt. Det er kun, hvis de finder noget, at der kommer noget ud, og det tror jeg ikke, at de gør," siger han.
Med afgørelsen ser Niels Pinborg dog samtidig frem til at komme videre i sagen.
"Nu kan vi komme videre, så vi kan få afgjort selve sagen," siger Niels Pinborg ved Højesteret til Ritzau.
Advokat: Vigtigt med anonyme kilder
Højesteret stadfæster landsrettens kendelse, så en dommer får lov til at kigge på materialet først, for at afgøre om det er relevant for efterforskningen af sagen.
Men den adgang går ud over kilders lyst til at snakke med journalister, mener Allers advokat, Martin Dahl Pedersen.
"Vi er afhængig af anonyme kilder i samfundet, og nu ved de ikke, om de kan garanteres anonymitet, fordi politiet kan få adgang, hvis det ikke har samfundsmæssig betydning," siger Martin Dahl Pedersen.
En proces går nu i gang ved Retten i Glostrup, hvor Aller Media kan gøre indsigelser, hvis det, som dommeren finder, bryder med kildebeskyttelsen.
Tys-tys-kilden, syv ansatte eller tidligere ansatte fra Aller samt selskabet er blevet sigtet i sagen. Der er lavet omkring 80 afhøringer i sagen.
/ritzau/