'Den røde' fra Mogensen og Kristiansen fylder rundt

Han er bedst kendt som den røde spindoktor i TV 2 News' ’Mogensen og Kristiansen’, men karrieren startede som regnedreng i Finansmisteriet. I dag fylder tænketanken Krakas direktør, Peter Mogensen, 50 år.
Foto: DITTE VALENTE/POLFOTO/ARKIV
Foto: DITTE VALENTE/POLFOTO/ARKIV

Karrieren startede som embedsmand, hvor Peter Mogensen som cand.oecon hurtigt steg gennem rækkerne først i Finansministeriet og siden endte som rådgiver for Poul Nyrup Rasmussen i Statsministeriet.

Et år før Socialdemokraternes valgnederlag i 2001 forlod Peter Mogensen imidlertid embedsværket for at gå konsulentvejen i Accenture, hvor han op gennem nullerne arbejdede sig til en status som partner. Noget han ifølge Berlingske har betegnet som noget af det, han er mest stolt af i karrieren.

Alligevel strøg han i 2007 væk fra rådgiver-rollen på sidelinjen og kom ind i projektørernes lys, da han fra 2007 blev kendt som politisk kommentator. Først på Information og senere på Politiken. Mest af alt dog gennem ’Mogensen og Kristiansen’ på TV 2 News, hvor han med sin fortid som spindoktor for Nyrup Rasmussen står på den røde side af bordet over for ’Dr. Blå’ i form af Anders Fogh Rasmussens tidligere spindoktor Michael Kristiansen, når ugens begivenheder bliver analyseret.

I dag, hvor Peter Mogensen fylder 50 år, indtager han stadig rollen på TV 2 News, hvor han sammen med Kristiansen også er en del af programmet 'Tirsdagsanalysen'. Siden 2011 har han desuden været direktør i tænketanken Kraka, hvor han sammen med et hold økonomer laver analyser om bl.a. velfærd.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også