MediaWatch

Producentforening anklager DR for at udnytte magtposition

Producentforeningen mener, at DR misbruger sin magtposition, når de forhandler med producenter om eksempelvis arkivklip og finansiering. DR afviser kritikken.

Foto: pressefoto

DR misbruger sin dominerende stilling ved eksempelvis salg af arkivklip og forhandling om rettigheder. Sådan lyder anklagen fra brancheorganisationen Producentforeningen, skriver Politiken.

"DR bruger alt for ofte deres dominerende position i forhold til producenterne. 'Magtfuldkommen' er det rigtige ord at bruge her," siger Klaus Hansen, direktør for brancheorganisationen, der repræsenterer 110 medlemmer i producentmiljøet.

Ifølge foreningen henvender flere medlemmer sig hver uge, fordi de har problemer med at forhandle ordentlige vilkår med DR. Det drejer sig især i sager om salg af klip fra DR's arkiver, hvor DR sætter prisen uhørt højt, samt når producenter forhandler med DR om finansiering, siger Klaus Hansen. Her forlanger DR alle væsentlige rettigheder til videreudnyttelse af produktioner, selvom DR kun står for en mindre del af investeringen, lyder det fra Producentforeningen.

DR's mediedirektør Gitte Rabøl afviser kritikken over for Politiken.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs