MediaWatch

Berlingske og TV 2 lancerer streaming-kanal for erhvervsnyheder

Op til 20 medarbejdere - heraf otte nye stillinger - bliver del af et fornyet tv-samarbejde mellem Berlingske og TV 2, der kommer i form af streaming-kanalen 'TV 2/Berlingske Business'.

Foto: Finn Frandsen/Polfoto/Arkiv

TV 2 og Berlingske knytter endnu tættere bånd mellem de to mediehuses erhvervsredaktioner, når de to mediehuse til foråret lancerer en ny streamingkanal. Det fremgår af en pressemeddelelser fra Berlingske og TV 2.

Berlingske har gennem de seneste tre år leveret finansopdateringer til TV 2 News' finansflade, men fremover vil samarbejdet blive udvidet til streaming-kanalen 'TV 2/Berlingske Business', hvis præcise lanceringsdato endnu ikke er klar.

"Nu kommer den kanal for og om erhvervslivet, som vi har drømt om meget længe på TV 2. Vi skaber i fællesskab med Berlingske en helt ny kanal, der supplerer TV 2 News og vores digitale udgivelser. Det danske erhvervsliv fortjener at blive dækket professionelt, og den nye streaming-teknologi gør det nu muligt for os at lave en hel kanal dedikeret til erhvervsstoffet. Sammen med Berlingske Business sikrer vi os, at vi kan løfte niveauet yderligere. Det er en stor dag," siger Michael Dyrby, nyhedsdirektør på TV 2, i pressemeddelelsen.

Børsen opruster til tv-satsning

'TV 2/Berlingske Business' bliver on-demand og kan streames via mobil, tablet og pc, og kanalen bliver samtidig en del af TV 2's Play-univers. Den eksisterende tv-aftale mellem de to parter udløb i sommer.

Som del af den gamle aftale leverede Berlingske journalister til TV 2 Finans' redaktion, mens Berlingske i stedet fik deres brand eksponeret på TV 2 News' finansflader og mulighed for at bringe fladerne på avisens hjemmeside.

Studier på Teglholmen og i Pilestræde

Den nye aftale betyder ifølge pressemeddelelsen, at "op til" 20 medarbejdere kommer til at indgå i det nye samarbejde, hvoraf de otte bliver i form af nye stillinger. Kanalen vil få studieafvikling fra både TV 2 News' hovedkvarter på Teglholmen i Københavns Sydhavn samt fra Berlingskes domicil i Pilestræde i Københavns centrum. De otte nye stillinger skal ifølge Michael Dyrby fordeles ligeligt mellem de to medier.

Berlingske brygger på tv-alternativ til TV 2

Berlingskes chefredaktør og adm. direktør Lisbeth Knudsen peger i pressemeddelelsen på, at koncernen længe har ønsket at opruste i forhold til tv-indhold:

"Vi har et stykke tid arbejdet med planer om at øge vores tv-dækning på Business-området, og nu kan vi realisere de planer på en meget spændende måde."

Børsen også på vej med on-demand

"Når vi forener erfaringer og kræfter hos TV2 og Berlingske, så kan det ikke undgå at blive til et meget stærkt journalist produkt, som vi glæder os til at søsætte som supplement til alle de medieplatforme, hvor vi leverer erhvervsstof af høj kvalitet i dag," siger Lisbeth Knudsen i meddelelsen.

I efteråret offentliggjorde Dagbladet Børsen deres egen tv-satsning 'Børsen Play', der på samme måde som 'TV 2/Berlingske Business' er et on-demand-produkt. Børsen gik dengang ud med et jobopslag, hvor man søgte seks nye medarbejdere.

Børsens chefredaktør og adm. direktør Anders Krab-Johansen fortalte desuden til MediaWatch, at man på det tidspunkt allerede havde hentet flere medarbejdere, ligesom de to eksisterende webtv-værter også bliver en del af satsningen.

Børsen forventer at have 'Play' klar til streaming i løbet af årets første kvartal.

Berlingske og TV 2 tæt på ny tv-aftale

Børsen trykker ’Play’ først i det nye år

Berlingske og TV 2’s tv-aftale trækker i langdrag

Chef for TV 2 Finans stopper

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs