MediaWatch

2014's mest markante jobskifte i mediebranchen

Igen i år var der godt og grundigt gang i stolelegen i mediebranchen. Genopfrisk nogle af de mest markante skifte her.

Mette Østergaard stoppede som politisk redaktør på Politiken for at blive chef for TV 2 News. | Foto: Rune Pedersen/TV 2

TV

Mette Østergaard til TV 2 News
Politisk redaktør og redaktionschef på Politiken, Mette Østergaard, blev ny chef for TV 2 News. 34-årige Mette Ørstergaard afløste Mikkel Hertz.

Ny nordisk ledelse for SBS Discovery - Farvel til Henrik Ravn
Nordisk direktør for SBS Discovery Media, Henrik Ravn, stoppede efter knap halvandet år. Fratrædelsen er led i en større ledelsesmæssig strukturændring i Discovery International. Dee Forbes, den hidtidige vesteuropæiske chef, fik i stedet ansvaret for hele Nordeuropa, inklusive Storbritannien, Irland, de nordiske lande og Benelux.

Rokade i TV 2's nyhedsledelse
Kanalchef for TV 2 News, Mikkel Hertz, blev chef for det nye nyhedscenter på TV 2, der fremover skal stå for nyhedsproduktionen til  TV 2's hovedkanal, TV 2 News og Tv2.dk. Hans Peter Blicher blev tværgående chefredaktør, mens chef for Tv2.dk, Peter Brüchmann, fortsatte som en del af nyhedsledelsen, lige som eventchef Ulla Pors og sportschef Frederik Lauesen.

DR fandt Hesseldahl-afløser i forlagsbranchen
Tine Smedegaard Andersen
kom fra stillingen som koncerndirektør i Gyldendal og erstattede Morten Hesseldahl som kulturdirektør, da han forlod mediebranchen og blev chef for Det Kongelige Teater.

Ny chef for MTG TV
Joachim Nordlind
stoppede som operativ chef for MTG TV. Anders Jensen, MTG's direktør for de skandinaviske tv- og radiostationer, overtager, men beholder sin nuværende stilling.

TV 2-chef afløser Tschernia
Det blev marketingchef for TV 2, Morten Kjær Petersen, der skal afløse Dan Tschernia i direktør-stolen på TV 2 Lorry.

Palle Strøm til Monday
Tidligere programdirektør for TV 2 vender tilbage til tv-branchen som ny nordisk udviklingschef på produktionsselskabet Monday.

Cavlingvinder til redaktør-job på DR2
Jeppe Gaardboe
, der var med på holdet bag Cavling-vinderholdet bag 'I Skattely'-dokumentaren, blev en af to nye redaktører på DR2. Her tiltrådte han en stilling som redaktør for aktualitet og debat, hvor han afløste Christoffer Guldbrandsen. Den anden redaktørstilling, som dækker over DR2's satire og tema, blev besat af Jonathan Herrik.

TV 2 Østjylland hentede "grævlingen fra Nordjylland"
TV 2 Østjylland har ansat Asbjørn With, der i 2012 fik Cavling-prisen for sin kulegravning af Rebild Kommunes svigt i sager om bl.a. sexmisbrug og tvangsfjernelser, mens han var ansat på Nordjyske Medier.

DR og Finansministeriet byttede chefer
Nikolas Lyhne-Knudsen
kom fra Finansministeriet og tiltrådte som direktør for Økonomi, Teknologi og Medieproduktion i DR den 1. oktober. Han afløste Martin Præstegaard, der gik den anden vej og blev som departementschef i samme ministerie.

Dagbladshuse

Tronskifte i JP/Politikens Hus
COO og kronprins i JP/Politikens Hus, Stig Kirk Ørskov, blev ny topchef i JP/Politikens Hus 1. marts som led i en omfattende ledelsesrokade.

Ny politisk redaktør til Politiken
Mette Østergaards
afløser i jobbet som politisk redaktør hos Politiken hedder Jesper Thobo-Carlsen og kom fra en stilling på Berlingske.

Aktivist til den levende
Avisens nye chef for bl.a. Politiken Talks og avisens kritikerskole har en fortid hos bl.a. gadefesten Distortion og en bar i Kødbyen i København. 32-årige Lærke Hein får fremover ansvaret på alle de offentlige arrangementer, der er ’redaktionelt forankrede’.

Qvortrup-comeback via Metroxpress og DK4
Metroxpress vakte opsigt ved at indlede indholdsamarbejde med Henrik Qvortrups bebudede politiske univers, 'DagensQ', fra februar 2015. Kort før nytår kunne DK4 desuden annoncere det politiske program 'Qvortrups Valg', der også har premiere i det nye år.

Ny topledelse på Politikens Lokalaviser
1. august tog tidligere direktør for Metroxpress, Søren Riis, over som adm. direktør for Politikens Lokalaviser efter Jan Halling. Den nye direktør valgte kort efter at samle det redaktionelle ansvar for selskabets 88 ugeaviser i Danmark og Sverige under én ny ansvarshavende chefredaktør, Claus Krogh.

Tv-direktør ny formand for Kristeligt Dagblad
Ivar Brændgaard
, direktør for TV Midt/Vest, blev ny formand for Kristelig Dagblad efter Hans Skov Christensen.

Ugeblade og magasiner

Redaktører til tops i Aller som Per Ingdals afløsere
Anette Kokholm
og chefredaktør for Familie Journal, og Charlotte Riparbelli, chefredakør for Isabellas, fik poster som direktører for henholdsvis ugeblade og magasiner - på print og digitalt. Dermed delte de ansvaret for Allers udgiverforretning, der før lå hos tidligere udgiverdirektør Per Ingdal, der stoppede i foråret som en konsekvens af Se og Hør-sagen.

Fra Stofa til Egmont Publishing
Egmont Publishing ansatte Klaus Høeg-Hagensen som adm. direktør for Egmont Publishing i Danmark. Han havde senest haft stillingen som adm. direktør i Stofa, hvor han stoppede i maj, og har tidligere været ansat i JP/Politikens Hus, senest som direktør for Jyllands-Posten.

Ny digital chefredaktør til Egmont
Egmont hentede chefen for udgiverens norske forbrugersite Klikk.no, Jan Thoresen, til en ny stilling som digital chefredaktør på tværs af dens danske sites, der bl.a. tæller Euroman.dk, Altfordamerne.dk og Hjemmet.dk.

Radio

Radio24syv hentede ny nyhedschef på BT
Efter en årrække på BT gik Simon Andersen til Radio24syv, hvor han afløste Jan Bjarke Mindegaard, der gik til Tv2.dk.

Fyret på P1 - comeback hos konkurrenten
Under store protester og beskyldninger om arbejdsnedlæggelser mistede den mangeårige Orientering-medarbejder Niels Lindvig job i DR's sparerunde. DR nægtede ham senere at arbejde i sin opsigelsesperiode. Radio24syv gav dog senere den mulighed med værttjanser på en række udsendelser.

Nyt hold på Mennesker og Medier på P1
Efter mange år bag mikrofonen på Mennesker og Medier på P1 gav Lasse Jensen den videre til Hakon Mosbech, der er partner i singleforlaget Zetland. Lasse Jensen skriver dog bl.a. stadig klummer om mediebranchen i Information.

Digital og bureau

Dansk Dentsu Aegis-chef forfremmet
Lars Bo Jeppesen
, 47, var i forvejen Nordisk CEO hos Dentsu Aegis Network, men fik med en ny stilling ansvar for en samlet omsætning på godt 30 mia. kroner fordelt på 18 europæiske lande.

Krak-ejer henter dansk  direktør
Stefan Kercza
, der indtil i sommer var adm. direktør for det danske datterselskab, der bl.a. driver Krak og De gule sider, blev hentet til modersselskabet i forbindelse, at bestyrelsen ønskede et ledelsesskifte. Kort efter kom det frem, at den tidligere koncernchef Johan Lindgren havde svindlet med regnskaberne.

YouGov fandt ny chef hos rådgivningsvirksomhed
38-årige Bianca Bruhn kom fra stillingen som Managing Director i IDC Nordic, tiltrådte stillingen som nordisk CEO 1. februar.

Ny kommunikationschef i DBU
Jakob Høyer
, 43, kom fra en stilling som partner og direktør i kommunikationsbureauet Lead og tidligere har været både politisk rådgiver i Kulturministeriet, chefredaktør for Metroxpress og kommunikationsdirektør i DSB.

Forskning og administration

Topembedsmand ny direktør for Kulturstyrelsen
Cand. jur. Jesper Hermansen, 54, kom fra en stilling som afdelingschef i Kulturministeriet, som han har siddet i siden 2003.

Vibeke Borberg til Journalisthøjskolen
Jurist Vibeke Borberg overtager ansvaret for mediejura på Medie- og Journalisthøjskolen, DMJX, hvor forskningschef Oluf Jørgensen går på pension i det nye år.

Mere fra MediaWatch

Rørbye Rønn afliver spekulation om store biograffilm på DRTV

Maria Rørbye Rønn glæder sig over, at politikerne letter på detailstyringen af public service-stationen og giver DR en større fleksibilitet til at kunne omstille sig digitalt. Men hun afviser, det vil ændre i konkurrencesituationen i forhold til private medier.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs