MediaWatch

Axel Springer vil udover de tyske grænser

I et forsøg på at eksportere sin journalistik til andre dele af verden har tyske Axel Springer oprettet et akademi, hvor de vil undervise unge journalister i at skrive på engelsk.

Foto: Markus Schreiber/AP/Polfoto/Arkiv

Den tyske mediekæmpe Axel Springer, der står bag bla. Bild og Die Welt, er opsat på at få deres journalistik ud over de tyske grænser. Derfor har de startet et akademi for at træne deres journalister i at skrive engelsk, skriver The Guardian.

"Tysk er vores kerneforretning, men hvis vi er seriøse omkring internationalisering og vil tilbyde vores nye formater uden for Tyskland, må vores reportere også være i stand til at rapportere på engelsk," siger chef for Axel Springers akademi Marc Thomas Spahl.

Undervisningen på akademiet består bla. i at sætte unge tyske journalister til at rapportere på engelsk fra fra 15 forskellige lande på 10 dage. Marc Thomas Spahl mener dog ikke, at fremtiden er at oversætte alle artikler til engelsk, idet det vil være en "for stor opgave". I stedet mener han, at journalister i fremtiden skal sende teasers for historier med internationalt potentiale ud på sociale medier og blogs.

Flere amerikanske og britiske medier, herunder Financial Times, New York Times og Guardian, har alle en global tilgang til deres journalistik med kontorer i Europa, USA og Australien.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs