MediaWatch

Facebook blokerer Putin-kritikers støtteside

Facebook imødekommer ønske fra de russiske myndigheder om at lukke for en støtteside for Putin-kritikeren Alexei Navalny.

Foto: Matt Rourke

Facebook har lukket ned for en støtteside på det sociale netværk til fordel for den fremtrædende Putin-kritiker Alexei Navalny, skriver Washington Post.

Det skyldes, at de russiske myndigheder har bedt Facebook om at lukke siden, der opfordrede til en støttedemonstration for Alexei Navalny. Med en ny lov fra februar i ryggen kan de russiske myndigheder nemlig kræve en hjemmeside lukket, hvis den opfordrer til protester, der "kan forstyrre den offentlige orden". Og det er netop, hvad støttesiden til Alexei Navalny gør, lyder det fra myndighederne.

Støttesiden blev oprettet, efter at anklagere har krævet Alexei Navalny fængslet i ti år i en sag, som kritikere mener er politisk motiveret. Inden for få timer tilkendegav tusinder, at de ville støtte demonstrationen mod fængslingen af Alexei Navalny. I alt nåede 12.300 personer at tilmelde sig demonstraitonen, inden siden blev lukket.

En talskvinde for Facebook siger til Washinton Post, at de undersøger sagen.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs