MediaWatch

Medie: Disse er i spil til at efterfølge Guardian-redaktør

Spekulationerne omkring afløseren til The Guardians afgående chefredaktør Alan Rusbridger er i fuld gang. Flere interne kandidater er i spil, skriver medie.

Ikke mange timer efter at Alan Rusbridger har annonceret, at han efter 20 år stopper som chefredaktør på The Guardian, er spekulationerne om hans efterfølger i fuld gang.

Ifølge Capital er et af buddene, som både udestående og insidere gætter på, Janine Gibson, der i 2011 lancerede The Guardians amerikanske aktiviteter og som i 2014 vandt en Pulitzer Prize. I sommer returnerede hun til moderskibet i England som assisterende chefredaktør og med ansvar for Guardian.com.

Janine Gibsons afløser i USA, Katharine Viner, som længe har været Rusbridgers løjtnant, nævnes også som en kandidat. Det samme gør John Mulholland, der leder Guardians søsteravis, søndagsavisen The Observer. Ian Katz, der skiftede til BBC i 2013 efter mange år som assisterende chefredaktør, blev længe anset som en mulig efterfølger, men forlod angiveligt avisen på grund af uenigheder med Rusbridger om netop tronfølgen på den hæderkronede avis, skriver Capital.

Alan Rusbridger forlader ikke fuldstændig avisen. Fra sommer bliver han i stedet formand for The Scott Trust, der er i sidste ende er ejer af The Guardian-selskabet Guardian Media Group, der også tæller søsteravisen The Observer.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs