MediaWatch

Arbejderen vil overleve på holdninger

Danmarks mindste dagblad, Arbejderen, som kæmper med økonomien, skal overleve på klare holdninger, lyder det fra chefredaktør.

Nøglen til overlevelse på Arbejderen, der kæmper med en anstrengt økonomi, er klare holdninger, lyder det fra Arbejderens chefredaktør, Birthe Sørensen.

Det skriver Information.

"Engang var stort set samtlige danske aviser partiaviser. De havde klare holdninger og deres journalistik udsprang af disse holdninger. De gik fra at være politiske til udelukkende at blive forretninger. Købmandsaviserne, kalder jeg dem. Fordi man har holdninger og avisen er tæt på partiet, kan man sagtens drive kritisk og redelig journalistik," siger Birthe Sørensen til Information.

Arbejderens eksistensgrundlag blev for alvor truet, da mediestøtten blev omlagt fra distributionsstøtte til støtte den redaktionelle produktion i 2013. Det har fået Arbejderens mediestøtte til at falde med en million kr. over tre år.

I sommer meddelte avisen desuden, at dens økonomiske situation er alvorlig. Derfor lancerede Arbejderen en kampagne for at redde avisen samt en støtteindsamling med et mål om at indsamle 1,2 mio. kr.

Arbejderen fik knap 1,6 mio. kr. i redaktionel produktionsstøtte i år og får næste år lidt mindre godt 1,2 mio. kr.

Mere fra MediaWatch

Stort boligmagasin skifter fra Bladkompagniet

Realdania-ejet magasin med sekscifret oplag har skrevet kontrakt med en ny distributør. Prisen er lavere, og kvaliteten højere, lyder forklaringen. Realdania har ingen planer om at stoppe den trykte udgave af magasinet.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs