MediaWatch

Arbejderen vil overleve på holdninger

Danmarks mindste dagblad, Arbejderen, som kæmper med økonomien, skal overleve på klare holdninger, lyder det fra chefredaktør.

Nøglen til overlevelse på Arbejderen, der kæmper med en anstrengt økonomi, er klare holdninger, lyder det fra Arbejderens chefredaktør, Birthe Sørensen.

Det skriver Information.

"Engang var stort set samtlige danske aviser partiaviser. De havde klare holdninger og deres journalistik udsprang af disse holdninger. De gik fra at være politiske til udelukkende at blive forretninger. Købmandsaviserne, kalder jeg dem. Fordi man har holdninger og avisen er tæt på partiet, kan man sagtens drive kritisk og redelig journalistik," siger Birthe Sørensen til Information.

Arbejderens eksistensgrundlag blev for alvor truet, da mediestøtten blev omlagt fra distributionsstøtte til støtte den redaktionelle produktion i 2013. Det har fået Arbejderens mediestøtte til at falde med en million kr. over tre år.

I sommer meddelte avisen desuden, at dens økonomiske situation er alvorlig. Derfor lancerede Arbejderen en kampagne for at redde avisen samt en støtteindsamling med et mål om at indsamle 1,2 mio. kr.

Arbejderen fik knap 1,6 mio. kr. i redaktionel produktionsstøtte i år og får næste år lidt mindre godt 1,2 mio. kr.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs