MediaWatch

LA: Public service-kontrakt bør gentænkes

Når orkester-sagen har lagt sig, bør politikerne se på rammerne for udformningen af de fireårige public service-kontrakter, mener LA. Kulturministeren er lydhør.

Mette Bock, Liberal Alliance.

Den nuværende situation, hvor politikere og DR skal vente et halvt år mellem medieaftalen og public service-kontrakten, er noget rod. Det mener Liberal Alliance ifølge Altinget.

Enten bør både politikere og DR nødt til at overholde og respektere aftalen, eller også bør man fastlægge rammerne for både økonomien og indholdet hos DR i forbindelse med medieaftalen. Den nuværende situation, hvor der går et halvt år mellem medieaftalen og public service-forhandlingerne er ikke holdbar, siger Liberal Alliances medieordfører Mette Bock.

“Det er jo i det her halve år lange limbo, at problemet er opstået. En anden løsning kunne være at sige til DR, at de ikke må ændre ved noget af det, der står i public service-kontrakten, før den nye er blevet indgået,” siger Bock til Altinget.

På gårsdagens samråd om orkester-sagen viste kulturminister Marianne Jelved (R) sig villig til at evaluere forløbet, når den igangværende ballade om orkester-sagen er drevet over. Hun mener dog ikke, at man helt bør skrotte public service-kontrakten  fremover.

“Men jeg er klar til at sætte mig ned i en stille kreds med medieordførerne, hvor vi kan diskutere, hvad vi har lært af det her forløb,” sagde hun ifølge Altinget i går.

Færøsk stemme holder liv i orkester-sag

Blå blok øjner redning af Underholdningsorkestret

Jelved bad DR om orkesterhjælp: Find job til 20 musikere

Minister: DR's kompromisforslag om orkester er taget af bordet

Dobbelt orkester-pres på Jelved

Kulturminister tier om muligt mindretal i orkestersag

Flertal vil redde orkester med overskydende licensmidler

DF: Julelege om orkester må stoppe

Flertal for orkester-bevarelse smuldrer yderligere

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs