MediaWatch

DR's dramachef: 1864 er i den grad blevet talt ned

Kritikken - både i debatten og fra politikerne - af '1864' har været med til at trække seertallet ned, mener DR's dramachef. Hun mener dog, at serien har gjort sig arbejde og sat fokus på historien.

DR's dramaserie '1864' formåede ikke at leve op til nogle af forgængernes seertal. Det skyldes ikke mindst, at dramaserien fra starten blev dømt ude i både debatten og politisk, og det satte sig præg på seeningen, siger DR's dramachef, Piv Bernth i et interview med Politiken.

"Når den får så hård en medfart i debatten og politisk allerede inden den blev sendt, så sker der nogle ting. Det har jo en mekanisme. Vi havde jo forudset, at den ville skabe debat, men slet ikke i det omfang og indimellem lave niveau," siger Piv Bernth til Politiken.

Som MediaWatch skrev igår, opnåede '1864' et gennemsnit på 1.340.000 seere. Det dækker over, at dramaserien toppede med 1.690.000 til første afsnit og nåede bunden i syvende afsnit med 1.086.000 seere. Ifølge Piv Bernth var det et forventeligt niveau og målet var en million seere og derover, siger hun uden at ville blive mere konkret.

Trods kritikken af serien mener hun, at den har været med til at sætte fokus på ’1864’, skabt nysgerrighed og fået folk til at myldre på museer. Hun vil ikke afvise, at DR kaster sig ud i et nyt historisk drama på et tidspunkt. Det bliver dog ikke inden for de næste par år, siger hun.

Mere fra MediaWatch

Lokale internetmedier ærgrer sig over lang udsigt til mediestøtte-revision

Den nye pulje på 50 mio. kr. øremærket lokale medier og ugeaviser er ”lige i underkanten”, mener Foreningen af lokale, fritstående, journalistiske internetmedier, der dog overordnet er tilfreds med medieaftalen. Foreningen retter kritik af, at aftalepartierne skubber en revidering af mediestøtten flere år frem.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs