DR's dramachef: 1864 er i den grad blevet talt ned

Kritikken - både i debatten og fra politikerne - af '1864' har været med til at trække seertallet ned, mener DR's dramachef. Hun mener dog, at serien har gjort sig arbejde og sat fokus på historien.

DR's dramaserie '1864' formåede ikke at leve op til nogle af forgængernes seertal. Det skyldes ikke mindst, at dramaserien fra starten blev dømt ude i både debatten og politisk, og det satte sig præg på seeningen, siger DR's dramachef, Piv Bernth i et interview med Politiken.

"Når den får så hård en medfart i debatten og politisk allerede inden den blev sendt, så sker der nogle ting. Det har jo en mekanisme. Vi havde jo forudset, at den ville skabe debat, men slet ikke i det omfang og indimellem lave niveau," siger Piv Bernth til Politiken.

Som MediaWatch skrev igår, opnåede '1864' et gennemsnit på 1.340.000 seere. Det dækker over, at dramaserien toppede med 1.690.000 til første afsnit og nåede bunden i syvende afsnit med 1.086.000 seere. Ifølge Piv Bernth var det et forventeligt niveau og målet var en million seere og derover, siger hun uden at ville blive mere konkret.

Trods kritikken af serien mener hun, at den har været med til at sætte fokus på ’1864’, skabt nysgerrighed og fået folk til at myldre på museer. Hun vil ikke afvise, at DR kaster sig ud i et nyt historisk drama på et tidspunkt. Det bliver dog ikke inden for de næste par år, siger hun.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også

Jyllands-Posten med domicil i Aarhus er blandt medierne, der nu er ude i anden runde af besparelser på ét år. | Foto: Joachim Ladefoged/Ritzau Scanpix

Briefing: Ugen i mediebranchen

For abonnenter