MediaWatch

Flertal vil redde orkester med overskydende licensmidler

EL vil bruge overskydende licensmidler på at bevare Underholdningsorkestret. De borgerlige partier bakker på, mens kulturministeren først vil se på juraen.

Foto: Ditte Valente/Polfoto/Arkiv

Et forslag fra Enhedslisten om at bruge et tocifret millionbeløb fra de såkaldte overskydende licensmidler på at bevare DR Underholdningsorkestret i sin nuværende form bliver bakket op af af de borgerlige partier, skriver Politiken.

"Vi har bedt ministeren komme med et forslag til, hvordan det lovligt kan skrues sammen," siger Enhedslistens kulturordfører Jørgen Arbo-Bæhr til Politiken.

Enhedslistens præsenterede forslaget, der angiveligt har hentet inspiration hos Dansk Musiker Forbund, på et møde med kulturminister Marianne Jelved (R) mandag, hvor det stod klart, at ministeren holder fast i, at DR Underholdningsorkestret skal lukkes med udgangen af året, sådan som DRs ledelse har besluttet.

Kulturministeren vil nu have afklaret, hvorvidt det er juridisk muligt at bruge overskuddet fra licensmidlerne til at redde Underholdningsorkestret. Problemet er, at de overskydende licensmidler ikke må bruges på almindelig drift, men skal gå til projektet. For perioden 2015-206 var i alt 92 mio. kr. i overskydende licensmidler.

Onsdag er der samråd igen, og herefter hasteforespørgselsdebat i Folketingssalen. Her vil det stå klart, om der er et flertal udenom regeringen.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs