MediaWatch

Politiken afprøver podcast-formatet

Avisens analytiker Sigge Winther Nielsen skal i ugentlig podcast forsøge at komme i dybden med de varmeste sager i dansk politik.

40 minutters politisk analyse "i en uformel tone" er ambitionen for Politikens nye podcast-format ’Policast’. Det skriver avisens på dens hjemmeside.

Det er avisens politiske analytiker Sigge Winther Nielsen, der sidder i værtstolen på programmet, som skal levere en ny udgave ”de fleste fredage om året”. Det skal ske i selskab med et panel af typisk tre deltager, fortæller værten.

”Podcasten som medium giver god tid til at komme i dybden. Og det skal gerne ske i en uformel tone, hvor parraderne falder ned. Målet er at komme udenom den klassiske 'vedbækplade’, hvor politikere og eksperter giver kedelige standardsvar. Om det vil lykkedes må tiden vise. Derudover har podcasten en løs bagkant, hvilket gør det muligt, at lægge fem minutter ekstra til, hvis vi har gang i en særlig spændende samtale,” siger Sigge Winther Nielsen på Politiken.dk.

Første udgave behandler blandt andet Henrik Qvortrups comeback til politisk journalistik i samarbejde med Metroxpress og V-formand Lars Løkke Rasmussens overvejelser om, hvor mange spindoktorer han vil ansætte, hvis han kommer i regering.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

B.T. lukker printavisen, cityredaktionerne nedlægges og chefredaktør Jonas Kuld Rathje stopper, Bog & Idé barsler med streamingtjeneste, og DR gentænker kulturdækningen. Det har været en travl uge i Mediedanmark, men du får overblikket over de vigtigste historier lige her.

Den Uafhængige venter øget vækst i 2022 med dyrere abonnement

Radiostationen, der gik i luften i 2020, lagde 20 kr. til abonnementsprisen i marts, hvilket har fået nogle af de betalende lyttere til at falde fra. Medlemstallet ventes dog at vokse og omsætningen stige i indeværende år, vurderer strategichef Kasper Saugmann.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs