MediaWatch

TDC går amok i prisforhøjelser

Telegiganten hæver prisen på 165 produkter med op til 34 pct. Forbrugerrådet ruller med øjnene, mens der klappes i finanskredse.

Foto: Stine Bidstrup/POLFOTO/Arkiv

TDC-chef Carsten Dilling svinger pisken over hundredtusinder af privatkunder, skriver Finans.dk.

Fra nytår hæver TDC prisen på 165 produkter og pakkeløsninger med op til 34 pct. I kroner og ører betyder det i værste fald en årlig prisstigning på 528 kr. i et marked, som telebranchen omtaler som en blodig slagmark.

Konkurrence eller ej, så er der ingen vej uden om prisstigningerne, forklarer Frederik Sjørslev, direktør i TDC Privat.

"At vi hæver priserne den 1. januar, er ikke noget nyt. Det gjorde vi også i 2013 og 2014, og det kommer vi nok også til i 2016. Det er jo det, der gør, at vi kan fastholde årlige investeringer på 3,7 mia. kr. i dansk infrastruktur," siger Frederik Sjørslev.

Men det er ren ammestuesnak, lyder kritikken fra Forbrugerrådet Tænk. Her kalder chefkonsulent Martin Salamon det "langt ude", når TDC forsøger at appellere til kundernes medfølelse og forståelse for, at prisstigningerne er nødvendige for, at TDC kan investere. Ifølge Forbrugerrådet Tænk er det nemlig investorerne, der løber risikoen.

Finansmarkedet roser dog prisforhøjelserne, fordi de kommer på et tidspunkt, hvor TDC er presset af faldende mobilpriser, rabatsultne erhvervskunder og krav fra telemyndigheder om prisfald.

Mere fra MediaWatch

Aller Media-topchef om nedlæggelse af printmagasin til unge: "Tiden er moden"

Næste år ville ”Vi Unge” som printmagasin være fyldt 60 år. Men fra årsskiftet er den trykte version af magasinet til teenagepiger fortid. Topchef i Aller Media kalder det en ”meget logisk beslutning” og forklarer samtidig, hvad der ligger bag en række andre, større ændringer i Aller Medias redaktionelle setup.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs