MediaWatch

Injuriesager kan koste DR over otte mio. kr.

Hvis DR, som man har givet udtryk for, betaler sagsomkostninger og bøder for dømte journalister i to injuriesager, kan det ende med at koste over otte mio kr., vurderer skatteeksperter.

Skatterådet fastslog tidligere i år, at journalister, der har overtrådt straffeloven, skal betale skat af de beløb, som en arbejdsgiver betaler for dem i bøder og sagsomkostninger. Det kan vise sig at blive en dyr affære for DR i to injuriesager. Det skriver Berlingske

Det drejer sig om sager om dokumentaren ’Når lægen ved bedst’ og en Kontant-udsendelse med titlen ’Boligsnyd for millioner’. Hvis DR betaler journalisternes skat, så betyder det udgifter for yderligere godt 4,3 mio. kr. Regnestykket er foretaget af advokat Michael Christian Havemann, der har ført de to sager mod DR. Torben Bagge fra advokatkontoret Tommy V. Christiansen og Frode Holm, partner i skatterådgivningsfirmaet Revitax, siger desuden god for regnestykket.

Minister bekræfter skatteregning til dømte journalister 
Ifølge Torben Bagge kan det derudover også resultere i en bøde til DR.

”I det konkrete tilfælde vil DR kunne straffes med bøde efter kildeskatteloven for den manglende indeholdelse af skat, såfremt DR har handlet groft uagtsomt eller forsætligt. Efter praksis vil en sådan groft uagtsom overtrædelse af indeholdelsespligten blive straffet med en bøde af samme størrelse som det manglende indeholdte beløb,” siger Torben Bagge til Berlingske.

DR har stillet Skatterådet et nyt spørgsmål til Skatterådet og håber ad den vej at få det til at ændre holdning.

DR får afslag på ny omgang i Riget-sag

Kontant-redaktør: Vi er ikke dårlige journalister

Thi kendes for ret: Dårlig journalistik

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs