MediaWatch

Injuriesager kan koste DR over otte mio. kr.

Hvis DR, som man har givet udtryk for, betaler sagsomkostninger og bøder for dømte journalister i to injuriesager, kan det ende med at koste over otte mio kr., vurderer skatteeksperter.

Skatterådet fastslog tidligere i år, at journalister, der har overtrådt straffeloven, skal betale skat af de beløb, som en arbejdsgiver betaler for dem i bøder og sagsomkostninger. Det kan vise sig at blive en dyr affære for DR i to injuriesager. Det skriver Berlingske

Det drejer sig om sager om dokumentaren ’Når lægen ved bedst’ og en Kontant-udsendelse med titlen ’Boligsnyd for millioner’. Hvis DR betaler journalisternes skat, så betyder det udgifter for yderligere godt 4,3 mio. kr. Regnestykket er foretaget af advokat Michael Christian Havemann, der har ført de to sager mod DR. Torben Bagge fra advokatkontoret Tommy V. Christiansen og Frode Holm, partner i skatterådgivningsfirmaet Revitax, siger desuden god for regnestykket.

Minister bekræfter skatteregning til dømte journalister 
Ifølge Torben Bagge kan det derudover også resultere i en bøde til DR.

”I det konkrete tilfælde vil DR kunne straffes med bøde efter kildeskatteloven for den manglende indeholdelse af skat, såfremt DR har handlet groft uagtsomt eller forsætligt. Efter praksis vil en sådan groft uagtsom overtrædelse af indeholdelsespligten blive straffet med en bøde af samme størrelse som det manglende indeholdte beløb,” siger Torben Bagge til Berlingske.

DR har stillet Skatterådet et nyt spørgsmål til Skatterådet og håber ad den vej at få det til at ændre holdning.

DR får afslag på ny omgang i Riget-sag

Kontant-redaktør: Vi er ikke dårlige journalister

Thi kendes for ret: Dårlig journalistik

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs