MediaWatch

S-borgmestre advarer partitop mod reklameafgift

Den udskældte reklameafgift møder nu også modstand fra to store jyske kommuner, der frygter tab af arbejdspladser, hvis afgiften gennemføres.

Foto: Thomas Lekfeldt/Polfoto

De socialdemokratiske borgmestre i Aalborg og Horsens appellere nu også til regeringen om at tage den omdiskuterede reklameafgift af bordet, skriver BT.

Borgmestrene frygter, at afgiften vil koste endnu flere arbejdspladser i provinsen.

"Det vil med al sandsynlighed komme til at betyde, at der må nedlægges arbejdspladser inden for den grafiske trykkebranche i Danmark - heraf en hel del i Aalborg-området. Arbejdspladserne vil i stedet flytte til Østeuropa, så reklamerne bliver kørt derfra til Danmark," siger Aalborgs borgmester Thomas Kastrup-Larsenhan, til BT.

Han bakkes op af borgmester i Horsens, Peter Sørensen, der ifølge Horsens Folkeblad har opfordret partifællerne på Christiansborg flere gange til at droppe eller i hvert fald mindske afgiften, der skal træde i kraft i juli 2015.

Grafisk Forbund har tidligere vurderet, at afgiften kan koste 600 arbejdspladser i den grafiske branche.

Socialdemokraternes transportordfører, Rasmus Prehn (S) sagde i sidste måned, at han var villig til at imødekomme kritikken og genforhandle afgiften, men da regeringen i sidste uge landede en aftale om næste års finanslov stod afgiften uforandret.

Omstridt reklameafgift består i finanslov

Brancheforeningen Grafisk Arbejdsgiverforening har tidligere været ude at sige, at reklameafgiften ville kunne koste helt op til 600 arbejdspladser på landsplan. På samme måde har FK Distribution, ejet af Søndagsavisens udgiver, North Media, stævnet EU-Kommissionen, fordi de mener, det er konkurrenceforvridende, at dagbladene fritages for afgiften.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs