MediaWatch

Investorer udfordrer Murdochs kontrol af News Corp

Flere aktionærer protesterer mod afstemningsstrukturen i News. Corp, der giver Murdoch-familien kontrol over medieselskabet.

Uafhængige aktionærer i News Corp har igangsat den største protest til dato mod afstemningsstrukturen i virksomheden, der i årtier har givet Murdoch-familien kontrol over medieselskabet. Utilfredsheden bunder i, at Murdoch-familien har 39,4 pct. af stemmerne, selvom de kun ejer 14 pct. af selskabet.

Det skriver Financial Times.

Protesterne blev tydelige ved sidste uges generalforsamling. Her luftede Southeastern Asset Management, der er den største eksterne aktionær med 12,7 pct. af aktierne, sin modstand mod den nuværende struktur. Southeastern Asset Management får opbakning fra flere mindre investorer.

Ved generalforsamlingen argumenterede New Corp. dog for at beholde afstemningsstrukturen. Ifølge virksomheden tillader strukturen Murdoch og andre ledende medarbejdere at tænke mere langsigtet, og at mange aktionærer bliver tiltrukket af netop det.

47,4 pct. af stemmerne ved generalforsamlingen støttede imidlertid forslaget om at reducere Murdochs stemmerettigheder, og de to rådgivningstjenester for aktionærer ISS og Glass Lewis argumenterede begge til fordel for at skære i Murdoch-familiens stemmerettigheder.

I sidste ende har Murdoch-familien brug for opbakning fra den saudiske milliærder prins Alwaleed bin Talal, der har været familiens mangeårige allierede, for at holde kritikerne i skak. Prinsens investeringsselskab, Kingdom Holding, kontrollerer 6,6 pct. af aktierne i News Corp. En talsmand for selskabet siger til Financial Times, at de "aldrig stemmer imod" Murdoch.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs