MediaWatch

Journalistforbund dropper fusion med komm.-forbund

Ledelsen i Dansk Journalistforbund træder på bremsen i forhold til fusionsplanerne med Kommunikation og Sprog, der har mødt intern kritik.

Mogens Blicher Bjerregård.

Formandskabet i Dansk Journalistforbund (DJ) kommer ikke til at stille forslag om at fusionere fagforeningen med Kommunikation og Sprog (KS). Forbundet er ikke klart, lyder det fra formand Mogens Blicher Bjerregård i en pressemeddelelse.

I det seneste halvandet år har Dansk Journalistforbund gennemført en undersøgelse blandt medlemmerne for at vejre stemningen for en fusion, ligesom der også har været ført politiske diskussioner.

”Vi har lyttet til medlemmerne og må erkende, at DJ ikke er klar til fusion. Vi vil som hovedbestyrelse ikke risikere at dele forbundet i spørgsmålet. Det er vigtigt, at vi har medlemmerne med, når så vigtig en beslutning skal træffes,” siger Mogens Blicher Bjerregård i pressemeddelelsen.

Fortsat samarbejde med KS

Forbundet samarbejder i forvejen med Kommunikation og Sprog om bl.a. a-kassen AJKS. Hovedbestyrelsen i Dansk Journalistforbund vil derfor stadig lægge op til samarbejde med Kommunikation og Sprog, da man mener, at det flere steder er oplagt at styrke samarbejdet. Eksempelvis i forhold til beskæftigelsesarbejdet.

”Udover opdateringen af en række af forbundets politiske strategier vil delegeretmødet således også skulle tage stilling til det fortsatte samarbejde med KS,” siger formanden i pressemeddelelsen.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs