MediaWatch

Medier håndterer debat på nettet forskelligt

Debatten på Facebook og mediernes egne hjemmesider håndteres vidt forskelligt hos de danske medier. Ifølge ph.d. bør medierne skele til New York Times.

Foto: /ritzau/Jens Dresling/Arkiv

Mens nogle medier modererer debatten på deres Facebook-sider, vælger andre ofte at lade den være, skriver Politiken. De er selv et af de medier, som sjældent griber ind over for deres 131.430 Facebook-følgeres kommentarer.

"Der er mange kommentarer, der er lige på grænsen, men ofte vælger jeg at lade være med at slette dem. For der er en meget fin form for selvjustits på Facebook. Når nogen skriver noget groft på Facebook, er der tit andre brugere, der tager over og skriver, at vedkommende skal stoppe," siger Politikens ansvarlige for sociale medier, Simon Fancony, til Politiken.

Den samme tilgang har Information, mens debatten ofte modereres på TV 2's Facebook-siden for '22Skammelsen' og DR Nyheder. Hos Jyllands-Posten er man optaget af at holde øje med, at niveauet ikke bliver for lavt, at der er plads til alle og at de retlige forpligtelser overholdes.

Ifølge Rasmus Rønlev, der har skrevet ph.d. om debat på netaviser på Institut for Medier, Erkendelse og Formidling på Københavns Universitet, bør de danske medier være bedre til at moderere debatten og bruger New York Times som det gode eksempel.

Rettet 10. november: I en tidligere version skrev vi, at Jyllands-Posten ikke modererer debatten på Facebook. Det er imidlertid forkert. Jyllands-Posten oplyser, at de er optaget af at holde øje med, at niveauet ikke bliver for lavt, at der er plads til alle og at de retlige forpligtelser overholdes.

Mere fra MediaWatch

Kulturminister om regulering af sociale medier: Vi har sovet i timen

Regeringen er på vej med et lovforslag om regulering af ulovligt indhold på sociale medier. Det er led i en ambition om i højere grad at kunne stille techselsaber til ansvar for spredningen af indhold på deres platforme. Men der mangler et opgør med indhold, der er skadeligt uden at være ulovligt, lyder det fra kulturministeren.

Filmfolk vil have lavet om på støttemodellen til dansk film

DR og TV 2 bør i fremtiden skulle forpligte sig til støtte danske spillefilm, inden de går i produktion, i stedet for at det sker på bagkant som i dag. Det bør et nyt medieforlig lave om på, lyder det fra Danske Filminstruktører, der bakkes op af Producentforeningen og DFI.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs