MediaWatch

S-ordfører åben for genforhandling af reklameafgift

Socialdemokraternes transportordfører Rasmus Prehn er villig til at se på en genforhandling af den omstridte reklameafgift.

Udsigten til at regeringens reklameafgift, der træder i kraft næste sommer, vil kunne lukke 120 arbejdspladser på Colorprints trykkeri i Vadum får flere nordjyske politikere op ad stolen. Det skriver Berlingske Nyhedsbureau.

Hvis det står til den nordjyske socialdemokrat og transportordfører i Folketinget, Rasmus Prehn, så kan det godt betale sig at genoverveje reklameafgiften.

”Nu skal vi lytte til kritikken og forhandle frem og tilbage og finde ud af, hvordan vi kan gøre dette her på den klogest mulige måde, for vi har ingen interesser i at lukke danske arbejdspladser,” sagde Prehn ifølge BNB i en debat på TV 2 Nord mandag.

Brancheforeningen Grafisk Arbejdsgiverforening har tidligere været ude at sige, at reklameafgiften ville kunne koste helt op til 600 arbejdspladser på landsplan. På samme måde har FK Distribution, ejet af Søndagsavisen-udgiveren North Media, stævnet EU-Kommissionen, fordi de mener, det er konkurrenceforvridende, at dagbladene fritages for afgiften.

Jelved afviser konflikt mellem reklameafgift og avisstøtte

North Media åbner EU-slag om reklameafgift

Ny reklameafgift rammer skævt

Coop neddrosler reklametryk for at afbøde afgif

Regeringen går efter sommer-udrulning af reklameafgift

North Media overvejer EU-sag om reklameafgift

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs