MediaWatch

Orkesterlukning koster 55 mio. kroner

På den korte bane sparer DR ikke penge på at lukke DR Underholdningsorkestret. Besparelserne vil først kunne mærkes om et par år.

Store personaleudgifter betyder, at DR skal betale godt 55 mio. kroner de kommende år, selvom DR Underholdningsorkestret lukker ned 1 januar. Det skriver Politiken.

Besparelserne fra lukningen bliver ifølge DR 30 mio. kroner om året i licensmidler. De første år skal DR dog betale en stor post i form af blandt andet løn, feriepenge og pension til de afskedigede medarbejdere. Ud af de over 40 musikere er de 18 nemlig blandt andet tjenestemænd, der skal have løn de kommende tre år, ligesom de resterende musikere har fratrædelsesordninger.

”Lukningen af DR Underholdningsorkestret vurderes at medføre en samlet engangsudgift på ca. 50 mio. kr.,” skriver DR i et svar til kulturminister Marianne Jelved (R), som ministeren har videregivet til Folketingets Kulturudvalg.

Desuden oplyser DR, at der desuden skal lægges lidt under fem mio. kroner oveni til tilknyttede solister og dirigenter, som har været tilknyttet orkestret.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs