MediaWatch

Yahoo vil fiske YouTube-stjerner til tv-satsning

Yahoo-topchef Marissa Mayers planer for opkøbet af blogging-platformen Tumblr ser dagens lys: Den skal være det nye YouTube. Yahoo forsøger derfor at hente nogle af YouTubes stjerner over på Tumblr.

Siden opkøbet sidste år har spekulationerne om, hvad Yahoo vil bruge blogplatformen Tumblr til, gået.

Ifølge Business Insider har topchef Marissa Mayer internt kæmpet imod, at Yahoo helt skulle opsluge teknologien fra Tumblr og lukke tjenesten, som man gjorde med nyhedstjenesten Summly. Tumblr får nu i stedet lov til at fortsætte som Tumblr, men skal skifte fokus mod at blive Yahoos svar på Googles YouTube.

Marissa Mayer lovede ifølge Business Insider Tumblr-stifteren David Karp, at blogplatformen ikke skulle ende som Yahoo-ledelsen ”skinnende nye legetøj”, og at tjenesten kunne fortsætte som selvstændigt brand, ligesom Facebooks Instagram og Google’s YouTube. Nu er planen så, at Tumblr fortsætter, men snarere skal være Yahoos modtræk til netop YouTube.

For at løfte konkurrencen med Googles internetvideo-gigant vil Yahoo angiveligt udnytte en utilfredshed fra video-producerer og -ejere, som er utilfredse med, at de ikke tjener nok på deres videoer hos YouTube.

Forsøget på at revitalisere Tumblr kan meget vel være sidste chance for Marissa Mayer, der er under pres for siden 2012 at have brugt 1.3 mia. dollars (godt 7.6 mia. kroner) på opkøb, der endnu ikke tjener penge til Yahoo. Af dem udgør Tumblr de 1.1 mia. dollars.

Mere fra MediaWatch

Med ny rabatordning vil Politiken nå de unge

Den klassiske Politiken-læser er allerede dækket ind med Politiken Plus-rabatordningen, lyder det fra forretningsudvikleren bag nyt alternativ. Formålet bag Minus-løsningen er en kombination af kundepleje og -fastholdelse.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs