MediaWatch

DF: DR skal spille alle musikgenrer på FM

DAB er endnu ikke udbredt nok, så derfor skal DR forpligtes til at spille alle musikgenrer på FM. Sådan lyder oplæg fra Dansk Folkeparti forud for forhandlingerne om ny public service-kontrakt.

Morten Marinus, medieordfører for Dansk Folkeparti.

Kravet fra forsommerens medieforlig om en mere ”mangfoldig musikprofil” skal ikke både dække DAB og FM. Det er nemlig ikke alle, der har adgang til en DAB-radio, lyder det fra DF’s medieordfører Morten Marinus. Det skriver Altinget.

Den del af befolkningen, der ikke har en DAB-radio, risikerer derfor at blive afskåret fra eksempelvis jazz og dansktop, hvis DR vælger at flytte dem mere ud på de ofte mere genre-specialiserede DAB-kanaler. Forslaget tager hen med til forhandlingsbordet ved de forestående forhandlinger om en ny public service-kontrakt. Hvordan musikgenrerne så skal fordeles på FM-kanalerne, ønsker Morten Marinus dog ikke at blande sig i.

“I stedet for at tvinge folk til at at købe en DAB-radio, skal vi nemlig have lokket dem frivilligt derover. Jeg har tidligere foreslået, at DR laver nogle vinduer, hvor de sam-sender på tværs af radiokanalerne. Det skal vi igen opfordre DR til at gøre,” siger Morten Marinus til Altinget.

Ifølge Altinget bakker Enhedslisten DF's udspil op, mens Socialdemokraterne er afvisende. I forbindelse med flytningen af 'Giro 413' fra P4 til DAB-kanalen P5 udtalte DR's radiochef Tor Arnbjørn til DR Kultur, at 90 pct. af befolkningen ifølge deres tal har adgang til at afspille DR's digitale radiokanaler enten via DAB, smartphones eller computer.

DR: Giro 413-flytning forbereder FM-sluk

DR-chef forsvarer Giro 413-flytning

DR flytter gammel velgører

Nævn godkender DR's public service indsats i 2013

DR-formand: Forhandlinger kan ikke redde orkester

Politikere har selv nøgle til orkester-redning

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

B.T. lukker printavisen, cityredaktionerne nedlægges og chefredaktør Jonas Kuld Rathje stopper, Bog & Idé barsler med streamingtjeneste, og DR gentænker kulturdækningen. Det har været en travl uge i Mediedanmark, men du får overblikket over de vigtigste historier lige her.

Den Uafhængige venter øget vækst i 2022 med dyrere abonnement

Radiostationen, der gik i luften i 2020, lagde 20 kr. til abonnementsprisen i marts, hvilket har fået nogle af de betalende lyttere til at falde fra. Medlemstallet ventes dog at vokse og omsætningen stige i indeværende år, vurderer strategichef Kasper Saugmann.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs