MediaWatch

Hæder til lokalmedier

Ved overrækkelsen af Ugeavisernes Årspris var der priser til Herlev Bladet, Lokalavisen Frederikssund og Sydsjællands Tidende, der blev belønnet for sin redaktionelle udvikling.

Den lille lokalavis Sydsjællands Tidende modtog onsdag specialmediernes specialpris i konkurrencen Ugeavisernes Årspris. Det skriver Danske Medier i en pressemeddelelse.

Prisen på 10.000 kroner gik til lokalmediet fra Vordingborg for avisens redaktionelle udvikling. Det omfatter blandt andet artikler om kampen for at blive produktionshavn for den nye Storestrømsforbindelse og lokales modstand mod at blive naboer til kæmpevindmøller. Sydsjællands Tidende vandt desuden guld for deres features om netop produktionshavnen.

I kategorien nyheder vandt lokalavisen Frederikssund for artikler om orkanen Bodils ødelæggelser og Herlev Bladet vandt for dets valgnummer ”Følg den røde tråd” i forbindelse med sidste års kommunalvalg.

Der var i alt indsendt 100 bidrag til konkurrencen.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs