MediaWatch

Pres for at kulegrave Eurovision vokser

I dag bliver der formentlig givet tegn til Rigsrevisionen om at indlede en undersøge sagen om Eurovision-budgettet, der blev 77 mio. kroner dyrere end planlagt.

Folketingets statsrevisorer forventes i dag at bede Rigsrevisionen om at gennemgå, hvordan Eurovision-arrangement i B&W-hallerne i København kunne blive 77 mio. kroner dyrere end forventet. Det skriver Politiken.

Mens DR stod for tv-showet til en pris på 190 mio. kroner, så skulle et projektselskab bestående af bidrag fra Københavns Kommune, Region Hovedstaden, Wonderful Copenhagen og ejendomsselskabet Reda står for at klargøre hallerne på det gamle skibsværft til showet. I stedet for at koste 35 mio. kroner som planlagt, endte prisen her på 112 mio. kroner. Siden har Wonderfuld Copenhagen fået ny formand, Peter Højland, og han ifølge Politiken positiv overfor at give adgang til alle dokumenter i sagen. Også fra kommunal side og Region Hovedstaden er positive toner omkring at give adgang til de dokumenter, Rigsrevisionen har brug for.

”Rigsrevisionen skal ind og kigge på det, ellers får vi aldrig lukket sagen ordentligt op. Når man kigger på kontrakten mellem DR og Projektselskabet, er det uhyggelig læsning,” siger bestyrelsesmedlem i Regionsrådet Per Roswall (V) til Politiken.

Citatbarometer: Eurovision-rod løfter Metroxpress

Top 20 klager over DR

DR var tæt på at aflyse Eurovision i januar

Avis: Formand går af efter Eurovision-skandale

Rønn om Eurovision-lån: Vi havde ikke noget valg

Jelved: DR måtte gerne låne millioner til Eurovision-selskab

Advokat: DR-lån til Eurovision ulovligt 

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs