MediaWatch

TDC køber mindre svensk konsulentvirksomhed

Teleselskabet TDC udvider forretningen i Sverige med opkøbet af den mindre virksomhed Viridis IT.

TDC køber den mindre svenske konsulentvirksomhed Viridis IT, der beskæftiger 43 medarbejdere, og styrker dermed forretningen på det svenske marked.

Det oplyser TDC i en pressemeddelelse.

TDC og Viridis IT oplyser ikke nogen købssum, men handlen bliver realiseret 1. oktober.

TDC: 'Blockbuster' bliver trecifret millionforretning

Viridis IT tilbyder virksomheder såkaldte "end-to-end managed services" inden for datacenter, it-tjenester og cloud-løsninger. Det svenske selskab omsatte sidste år for 52 mio. kr. og har de seneste år haft en vækst på 40 pct.  i gennemsnit.

"Jeg er rigtig glad for, at aftalen er faldet på plads. Det styrker helt sikkert vores strategiske fokus på at kunne tilbyde kunderne sammenhængende løsninger. Ikke mindst i en tid, hvor tele- og it-løsninger smelter sammen," siger koncerndirektør Asger Hattel fra TDC Nordic, i en pressemeddelelse.

"Vi får med købet af Viridis IT tilført dygtige medarbejdere, som især er stærke inden for software. Viridis IT har vist imponerende vækst, og med vores kunder og produktportefølje er der et godt fundament for at fortsætte den udvikling," siger Asger Hattel.

TDC omsatte sidste år for 2,7 mia.  kr. på det svenske marked og leverer både tjenester til private og erhverv. TDC beskæftiger 800 medarbejdere i Sverige.

Milliardopkøb får TDC til at sløjfe udbytte-løfter

Opkøbet kommer knap to uger efter, at TDC købte den norske virksomhed Get AS, der gør sig inden for kabel-tv på det norske marked.

Her lød købsprisen på 12,5 mia. kr., og TDC fik med købet 800 nye medarbejdere ind i virksomheden.

TDC køber sig til vækst i Norge

/ritzau

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs