MediaWatch

Datatilsynet forenkler database-anmeldelse

Seks nye skemaer til anmeldelse af redaktionelle databaser er tilgængelige i denne uge til medier, der vil anmelde deres redaktionelle databaser.

Datatilsynet er klar med seks nye skemaer til anmeldelse af redaktionelle databaser. Det sker efter, at Danske Medier har gjort opmærksom på, at der var brug for at se på modellen for anmeldelse af databaserne, skriver Danske Medier.

Datatilsynet sætter database-blanket under lup

Indtil nu har det været uklart, hvordan mediekoncerner skal anmelde deres databaser, så alle medierne og databaserne er undtaget persondataloven. Det skyldes, at dagens medielandskab i dag består af flere store mediehuse, som rummer flere forskellige medier, der bruger de samme databaser på kryds og tværs.

Medier rydder op efter data-svipser

Det var i forbindelse med sagen om Se og Hørs overvågning af kendte og kongelige, at det kom frem, at kun 80 ud af ca. 1.000 medier havde anmeldt deres redaktionelle databaser. Dermed var de reelt derfor underlagt persondatalovens strikse krav.

Medier registrerer folk ulovligt

Danske Medier anbefaler medlemmerne at anmelde deres databaser til Datatilsynet.

Mere fra MediaWatch

16 medarbejdere fratræder på Jyllands-Posten

Syv journalistiske medarbejdere forlader avisen, mens yderligere ni medarbejdere er blevet opsagt - herunder en redaktionel analysechef. Derudover lukker Jyllands-Posten for kommentarsporet på Facebook. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs