MediaWatch

Global: 2000 Amazon-ansatte strejker over lønstrid

Tusindvis af ansatte på Amazons distributioncentre i Tyskland strejker over en lønstrid, britisk nyhedsbureau har nydt godt af begivenhedsrigt år og Pinterest er for alvor blevet magasinernes tætte allierede.

Foto: Karl-Josef Hildenbrand/Polfoto

2000 Amazon-ansatte strejker

Tusindvis af Amazon-ansatte i Tyskland har forladt deres arbejde i en koordineret strejke på fire af selskabets distributioncentre, skriver New York Times. De ansatte er utilfredse med, at ledelsen ikke vil indgå i forhandlinger om lønforhold. Fagforeningen Ver.di, som står bag strejken, vil have Amazon-ledelsen til at anerkende de ansatte som detailansatte, hvilket vil betyde, at deres løn skal fastsættes gennem en kollektiv overenskomst. Amazon mener derimod, at deres varehuse er logistikcentre, som ikke besøges af kunder - og derfor er de ansatte ikke detailanastte. Strejken er planlagt at vare indtil sen tirsdag aften, fortæller fagforeningen.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Kritiseret aftale om rettighedsbetaling lagt på is, mediebureauer kigger efter alternativer til Facebook, DR dropper livekoncerter, podcastbureau udvider med nye formater, og lokale radio- og tv-stationer har fået inddraget deres sendetilladelser. Læs med, når vi gennemgår ugens største mediesager.

Producenter glæder sig over droppet aftale men afblæser ikke krise

En rettighedsaftale, som i måneder har betydet stop for udvikling af fiktion til streamingtjenester, blev torsdag forkastet af Create Denmark, og det er et skridt i den rigtige retning. Det mener bl.a. Producentforeningen. Nu pågår individuelle forhandlinger med tjenesterne, men det risikerer at trække ud til efter sommer, lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs